Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Apă pe Lună
Gândul  - Vineri, 13 Februarie 2009

Cea mai recentă hartă a Lunii, realizată de o echipă internaţională de cercetători, arată că satelitul natural al Pământului are rezerve reduse de apă şi a scos la iveală existenţa, la poli, a noi cratere, nedetectate până recent, informează AFP.

"Suprafaţa lunară ne poate spune multe lucruri despre subsolul acesteia", a explicat C. K. Shum, profesor de ştiinţe ale pământului la Universitatea de Stat din Ohio, membru al unui grup internaţional de cercetători care a realizat această hartă a Lunii, ce a fost publicată vineri în revista Science.

"Până în prezent, topografia lunară era limitată, iar acum, prin intermediul acestei noi hărţi foarte detaliate (cu o precizie de 15 kilometri), putem confirma că există foarte puţină apă la suprafaţa şi în interiorul Lunii", a mai explicat profesorul.

"De asemenea, putem folosi aceste informaţii pentru a căuta apă pe alte planete, cum ar fi Marte", mai subliniază Shum. Aceasta este prima hartă a Lunii care acoperă suprafaţa acesteia de la polul nord la polul sud, cu măsurători topografice detaliate, atât ale suprafeţei ascunse, cât şi ale celei vizibile.

Tags: apa  luna  cratere  
2032 vizite
Distribuie pe