Locale Altele
Joi, 19 Mai 2022
Joi, 19 Mai 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Au fost descoperite unele dintre cele mai vechi galaxii ale Universului
Libertatea  - Joi, 10 Decembrie 2009
Telescopul Hubble a captat imagini ale celor mai vechi galaxii descoperite până în prezent cu ajutorul unei noi camere în spectrul infraroşu, au anunţat oamenii de ştiinţă care coordonează activitatea telescopului orbital.

Camera în infraroşu denumită Wide Field Camera 3, instalată recent pe telescopul Hubble în urma unei misiuni NASA, a surprins imaginile unor galaxii care "sunt probabil cele mai îndepărtate astfel de obiecte cosmice descoperite până în prezent", conform astrofizicienilor care au studiat aceste imagini în cursul zilei de marţi.

Aceste galaxii s-au format în perioada de "copilărie" a Universului, la mai puţin de 1 miliard de ani după Big Bang.

Wide Field Camera 3 operează în spectrul infraroşu, spectru invizibil ochiului uman, având lungimi de undă aproape de două ori mai mari decât lumina vizibilă. Aceste aparat extrem de sensibil poate capta lumină de la obiecte cosmice extrem de îndepărtate, şi implicit vechi, lumină ce a fost "distorsionată" de către însuşi procesul de expansiune al Universului.

"Acum putem să privim înapoi în timp până la un moment în care Universul era la doar 5% din vârsta sa actuală, la mai puţin de 1 miliard de ani după Big Bang", a mai adăugat el.

Tags: galaxie  veche  univers  
3548 vizite
Distribuie pe