Locale Altele
Vineri, 9 Iunie 2023
Vin, 9 Iun 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A fost descoperită CEA MAI MARE GAURĂ NEAGRĂ. Este capabilă să înghită întregul nostru sistem solar - VIDEO
Gândul  - Miercuri, 19 Ianuarie 2011
Oamenii de ştiinţă americani au descoperit cea mai mare gaură neagră în galaxia M87, suficient de mare să înghită întregul nostru sistem solar.

M87 este cea mai mare galaxie aflată la aproximativ 50 de milioane de ani-lumină departare, informează Daily Mail.

Astronomii americani au folosit un telescop din Hawaii special adaptat pentru a observa gaura neagră din M87. Cu această ocazie, au aflat că este de două ori mai mare decât se credea iniţial.

Orizontul ei, limita de la care nimic nu mai poate scapa de atracţia sa gravitaţională, nici măcar lumina, este de patru ori mai mare decat orbita planetei Neptun.

Totuşi, având în vedere progresul ştiinţific, nu este exclus ca în următorii ani să fie descoperite fenomene de mult mai mari.

Potrivit astronomilor, gaura neagră din M87 este posibil să se fi format prin unirea a câtorva sute de găuri negre mai mici.

Spre comparaţie, gaura neagră care se află în centrul galaxiei Calea Lactee este de 1.000 de ori mai mică.

Astronomul Karl Gebhardt, de la Universitatea din Texas, a spus că noua gaură neagră "ar putea înghiţi întregul nostru sistem solar". Gebhardt a explicat că descoperirea a fost făcută cu ajutorul telescopului Frederick C. Gillett Gemini, situat în Mauna Kea, Hawaii.

Noul record stabilit de gaura neagră din M87 este puţin probabil să aibă viaţă lungă. Astronomii plănuiesc ca în următorii 10 ani să lege telescoape din toată lumea într-o marea reţea, crescând astfel şansele de a descoperi şi cerceta astfel de fenomene.5936 vizite
Distribuie pe