Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieEvenimentITAstronomieBiologieClimaGadgetEnergiaAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
ADN-ul poate reacţiona la limbajul vorbit al omului
Gândul  - Miercuri, 22 Octombrie 2008

ADN-ul uman din ţesuturile vii (nu şi cel din eprubetă) cunoaşte regulile sintactice şi semantice de bază ale limbajului uman, astfel că îşi poate modifica structura dacă „i se vorbeşte”, a descoperit o echipă de cercetători ruşi, condusă de biofizicianul Piotr Gariaev.

Astfel, nu ar fi nevoie de intervenţiile de tip „chirurgical” pentru a altera genele, ci de a „comunica” cu ele, dacă un medic doreşte corectarea unui cromozom cu un anumit defect, care predispune la o boală genetică.

În timp ce , în Occident, cercetătorii „disecă” lanţul ADN pentru a extrage anumite gene sau doar mutaţia, academicianul Piotr Gariaev propune „convingerea” genelor să acţioneze singure. El a descoperit că moleculele alcaline din ADN respectă regulile gramaticale folosite în toate limbajele umane. Desigur, genelor nu li se poate vorbi direct prin cuvinte, ci prin modularea frecvenţelor radio şi luminoase care acţionează asupra lor, modulare efectuată în funcţie de cuvinte şi structurarea lor în propoziţii.

Câtă vreme structura acidului dezoxiribonucleic (ADN-ului) uman pare fi aceeaşi cu a limbajului uman, se pot folosi cuvinte şi propoziţii pentru a-l influenţa, mai ales că, la nivelul cromozomilor, există un sistem ideal de recepţie a frecvenţelor luminoase. Cromozomii vii funcţionează exact precum computerele holografice, folosind pentru transferul de informaţii o radiaţie laser generată endogen, chiar în interiorul ADN-ului. Pentru Gariaev, membru al Academiei de Ştiinţe a Rusiei, ideea de „chirurghie moleculară” – când geneticienii occidentali separă genele „rele” de cele „bune” – este o „barbarie”, câtă vreme potenţialul „geneticii vibraţionale” (comunicarea cu genele) se arată imens.

Majoritatea geneticienilor occidentali consideră că 90% din ADN este „inutil” în formarea corpului uman. În acest scop, organismul fiecăruia dintre noi ar putea fi „reconstruit” din  informaţia suficientă stocată numai într-o zecime din informaţiile conţinute de lanţul ADN. Totuşi, lingviştii ruşi au descoperit că tocmai această parte de 90% respectă în cea mai mare măsură regulile gramaticale şi ar fi susceptibilă „a răspunde” la mesaje structurate în funcţie de aceste reguli, chiar dacă sunt transmise prin unde radio sau luminoase, nu vorbire propriu-zisă.

Cercetările confirmă „puterea gândului“

Descoperirea echipei lui Gariaev atestă ceea ce ştiinţa seculară a ultimelor veacuri a respins, anume că organismul uman este „programabil” prin cuvânt, prin limbaj, prin gând. Fie că programarea vine „din voia lui Dumnezeu” (prin intermediul sfinţilor), fie în urma unor „formule magice” (folosite de şamani, spiritişti, hipnotizatori), ea este posibilă.

 De-a lungul secolelor, numai „cei iniţiaţi” în diferite tehnici spirituale puteau să comunice direct cu organismul lor sau al altora, însă cercetătorii ruşi cred că ar putea construi un dispozitiv medical care să comunice cu ADN-ul, la o frecvenţă adecvată pentru a obţine vindecarea de diverse afecţiuni.

Tags: adn  limbaj uman  reactie  
5375 vizite
Distribuie pe