Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoEvenimentAutoMotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Volvo made in China?
Cotidianul  - Marti, 9 Decembrie 2008
Constructorul american de automobile Ford poartă discuţii cu partenerul său chinez, Changan Automobile, pentru vânzarea brandului suedez Volvo, potrivit unor surse citate de publicaţia chineză ,,National Business Daily’’, preluată de Reuters.

Preşedintele companiei chineze a discutat cu reprezentanţii Ford şi Volvo în luna noiembrie şi sunt şanse ca brandul suedez să fie cumpărat de Changan Automobile, unul dintre cei mai mari şase constructori de automobile din China, potrivit unor surse apropiate afacerii, citate de ,,National Business Daily’’.

Constructorul auto american are un parteneriat cu o divizie a grupului chinez, Chongqing Changan Automobile, care produce sedanuri Ford Focus.

Luni, Ford a anunţat că nu are probleme pe termen scurt cu lichidităţile, potrivit AFP, fiind de fapt singurul mare producător auto american care nu a pomenit de faliment.

"Nu ne confruntăm cu o problemă de lichiditate pe termen scurt şi, de asemenea, nu căutăm împrumuturi pe termen scurt.

Însă Ford susţine eforturile General Motors şi Chrysler de a-şi rezolva propriile probleme de lichiditate", potrivit unui comunicat al companiei. Atât Ford, cât şi General Motors încearcă să vândă bradurile Volvo, respectiv Saab în cadrul unor planuri de restructurare în urma cărora speră să obţină un ajutor financiar din partea guvernului SUA.

Totodată, Ford a cerut Congresului o linie de credit de nouă miliarde de dolari, sperând, totuşi, că nu va fi nevoit să o utilizeze.

Administraţia Bush şi reprezentanţii Partidului Democrat din Congresul SUA s-au apropiat, luni, de un acord privind intervenţia guvernamentală în sprijinul industriei auto, însă programul elaborat de ei lasă restructurarea celor trei mari constructori de maşini, Ford, General Motors şi Chrysler, în sarcina administraţiei Obama.
Tags: volvo  china  ford  
3041 vizite
Distribuie pe