Locale Altele
Joi, 30 Noiembrie 2023
Joi, 30 Nov 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoEvenimentAutoMotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Autonet sprijină echipa MegaLux în World Solar Challenge din Australia
Autonet   - Luni, 31 August 2015

Autonet este unul dintre principalii susținători ai echipei MegaLux, din cadrul Universității din Kecskemet, participante la concursul internațional World Solar Challenge. Acesta va avea loc între 18 și 25 octombrie, în Australia.

Recent, Universitatea din Kecskemet, Ungaria, a prezentat vehiculul solar de producție proprie, MegaLux. Acesta este primul autovehicul maghiar care funcționează utilizând tehnologia solară și care va participa la prestigiosul concurs internațional bienal World Solar Challenge.

Competiția se desfășoară de-a lungul a 3.020 de kilometri și străbate continentul australian de la nord la sud, între Darwin și Adelaide. Anul acesta, la start s-au înscris 42 de echipe, din toate colțurile lumii, iar aventura va începe în 18 octombrie, finișul fiind programat o săptămână mai târziu, în 25 octombrie.

Vehiculul solar MegaLux are patru roți, direcție pe față, iar tracțiunea este dată de roata stânga/spate. Caroseria are formă de catamaran: roțile de pe fiecare parte sunt acoperite de câte o “carenă”, acestea fiind legate de un corp subțire, aerodinamic. Toate acestea au ca scop obținerea unui coeficient aerodinamic cât mai scăzut.

Pentru ca greutatea să fie redusă la minim, a fost utilizată o construcție din fibră de carbon care oferă, în plus, și o rigiditate crescută. Fibra de carbon a fost produsă în atelierul Universității din Kecskemet, utilizându-se cea mai nouă tehnologie în domeniu.

Modulele solare ale MegaLux acoperă 6 m2 și numără 390 de celule solare. Energia captată de aceste celule este depozitată în 408 acumulatori Li-ion care, împreună, cântăresc 20 de kilograme. Toate componentele vehiculului, de la suspensii la unitatea de control a încărcării și anvelope sunt specializate și realizate prin utilizarea celor mai avansate tehnologii din domeniu.

Autonet Import este unul dintre cei mai importanți susținători ai echipei din Kecskemet, aceasta fiind prezentă la Autonet Mobility Show Budapesta cu un alt model revoluționar, denumit MegaMeter și care a reușit incredibila performanță de a parcurge 3.028 de kilometri utilizând un singur litru de benzină. Față de acesta, MegaLux reprezintă, pentru componenții echipei, următorul nivel în implementarea soluțiilor ecologice în domeniul mobilității.

5884 vizite
Distribuie pe