Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoEvenimentAutoMotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Dacia a lansat noul crossover Sandero Stepway
Gândul  - Joi, 7 Mai 2009

Constructorul de la Mioveni sfidează criza şi previziunile sumbre din industria auto. După ce a uimit cu Duster- primul concept din istoria mărcii lansat la salonul de la Geneva, Dacia iese la rampă cu primul crossover, botezat Sandero Stepway, care a debutat la alt eveniment auto important, salonul de la Barcelona.

Modelul este o nouă versiune dinamică a berlinei bicorp lansate în iunie 2008, care a fost foarte bine primită pe aproape toate pieţele europene.

Stepway se remarcă prin designul robust, garda la sol înălţată, ornamentele cromate, habitaclul spaţios şi portbagajul încăpător. Estetic, maşina arată mai bine decât se aşteptau mulţi, dovadă că Dacia a intrat în liga mare, nu mai e doar un produs ieftin şi atât.

Crossover-ul este un mare pas înainte pentru Dacia, care concurează acum la unul din cele mai apreciate segmente auto. Designul exterior poartă amprenta sportivităţii prin prin masca farurilor de culoare neagră, bandoul superior cromat al calandrului, jantele de aluminiu de 15’’, ornamentul cromat al eşapamentului.

Look-ul atractiv al caroseriei este completat de designul elegant al interiorului: tapiţerie neagră şi cusături albe evidenţiate de  elementele gri care se disting pe faţada consolei centrale, conturul aeratoarelor sau ornamentul din centrul volanului.

Semnătura Dacia eco˛ pe varianta diesel

Modelul va beneficia de două variante de propulsoare, un diesel 1.5 litri dCi de 70 CP şi unul pe benzină de 1.6 litri la 90 CP, care promit un consum mixt de 5,3l/100 km, respectiv 7,6l/100 km. Constructorul ţine cont şi de trendul „verde”, astfel încât versiunea diesel poartă semnătura Dacia eco˛, având o cantitate scăzută de noxe.

În plus, 95% din masa totală a vehiculului poate fi reciclată la sfârşitul ciclului de viaţă. Dacia Sandero Stepway va beneficia de sistemul ABS Bosch 8.1 cu repartitor electronic de frânare (EBV), asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU) şi două airbag-uri frontale. Cross-ul este disponibil în trei variante de culoare, toate metalizate: Gris Platine, Gris Comčte şi Roşu de Foc.

Sandero Stepway are 4,02 metri lungime, o lăţime de 1,99 metri şi 17 centimetri garda la sol. Volumul portbagajului este de 320 litri, iar în cazul în care bancheta este rabatată, capacitatea de încărcare ajunge la 1.200 de litri.

Maşina va fi vândută din septembrie 2009 cu o garanţie de 3 ani sau 100.000 km. Deşi Dacia nu a anunţat un preţ de vânzare, există zvonuri care susţin că versiunea de bază cu tracţiune faţă va costa în jur de 10.000 euro.

Tags: dacia  crossover  sandero  stepway  
3315 vizite
Distribuie pe