Locale Altele
Vineri, 19 Aprilie 2024
Vin, 19 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoEvenimentAutoMotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Renault vrea să aducă maşini electrice la Satu Mare
Florin Răchitan  - Miercuri, 2 Noiembrie 2011

O delegaţie a Grupului Renault România a prezentat primarului Iuliu Ilyes un propunere cu privire la implementarea unui sistem de vânzare şi alimentare a maşinilor electrice fabricate de companie, în cadrul unui program în care sunt incluse şi alte oraşe din ţară.

 

Renault are intenţia să amplaseze mai multe puncte de alimentare cu energie electrică în municipiul Satu Mare, dar şi să acorde diverse facilităţi firmelor sau persoanelor fizice care doresc să cumpere sau să închirieze autoturisme nepoluante.

 

Conform declaraţiilor primarului Iuliu Ilyes, deocamdată au avut loc doar discuţii pregătitoare, iar specialiştii de Renault tatonează piaţa locală, dar e posibil ca deja în cursul anului viitor să vedem primele maşini electrice pe străzile Sătmarului.

 

„Trebuie să le punem la dispoziţie infrastructura necesară şi trebuie să se înţeleagă şi cu Electrica în privinţa amplasării unor puncte de alimentare cu energie în parcările publice sau în staţiile de taxi, de exemplu. Dacă măcar o companie de taxi sau alte firme vor include automobile electrice în flotele lor de maşini, atunci eu cred că aceste mijloace de transport se vor bucura de popularitate în viitor la Satu Mare” – a fost de părere Iuliu Ilyes.

 

Potrivit specificaţiilor tehnice prezentate de specialiştii de la Grupul Renault, maşinile electrice produse de ei au o autonomie de 170 km între două alimentări şi au preţuri comparabile cu cele care au motoare pe benzină sau motorină, astfel că ar putea fi maşini ideale de oraş.

9461 vizite
Distribuie pe