Locale Altele
Miercuri, 1 Februarie 2023
Mie, 1 Feb 2023
Leasingul pierde teren
Gândul  - Marti, 25 Noiembrie 2008

Finanţările în leasing s-au redus cu aproape jumătate (48 la sută) în acest ultim trimestru al anului, faţă de aceeaşi perioadă a lui 2007.

Adriana Ahciarliu, secretar general Asociaţia Societăţilor Financiare-ALB România, a confirmat pentru Mediafax că evoluţia slabă a sectorului auto, pe fondul introducerii taxei de poluare, la 1 iulie, a influenţat puternic rezultatele pieţei de leasing în ansamblu. Finanţările achiziţiilor de autovehicule după primele 9 luni ale anului au ajuns la o valoare de 3,1 miliarde euro, ceea ce reprezintă 73 la sută din totalul pieţei de profil.

Ritmul de creştere a finanţărilor în acest sector s-a diminuat în cel de-al treilea trimestru, la 48 la sută, de la un avans de 104 la sută consemnat în cel de-al doilea trimestru. Din acest motiv, piaţa de leasing, per ansamblu, ar putea ajunge, până la sfârşitul anului, la 5,5 miliarde euro, sub estimarea de 6 miliarde anunţată iniţial de Asociaţia Societăţilor Financiare-ALB România.

Şi la importatorii de autovehicule, din totalul maşinilor noi, cele vândute în leasing reprezintă un procent important. La Autoitalia (importator Fiat, Alfa şi Lancia), procentul maşinilor vândute în leasing a fost de 36 la sută, în timp ce la La M Car Trading (importator Mitsubishi), acest procent a depăşit 65 la sută, la fel şi la Dacia. De câteva săptămâni, condiţiile aspre impuse de bănci şi cererea tot mai mică de maşini noi, pe fondul importurilor de second-hand-uri, au dus la o diminuare de 10 până la 15 la sută a achiziţionării autovehiculelor în leasing.

Tags: leasing  auto  cadere  
2280 vizite
Distribuie pe