Locale Altele
Joi, 21 Octombrie 2021
Joi, 21 Oct 2021
Opel Insignia OPC, acum şi break
Evenimentul Zilei  - Miercuri, 20 Mai 2009
A treia şi ultima versiune sportivă din gama Insignia, Tourer OPC, se laudă cu 325 de cai-putere, transmisie 4x4 şi o capacitate de încărcare de 1.530 de litri.

Opel a definitivat astăzi gama Insignia OPC prin prezentarea versiunii Tourer, cel mai rapid

break produs vreodată de constructorul cu sediul la Rüsselsheim.

Noua variantă de caroserie se alătură celor două deja existente - cu patru şi cinci uşi - , care, ca şi în cazul modelului de serie mare Insignia, sunt lesne confundabile.

În prezent, divizia sportivă Opel numără, alături de Insignia OPC, modelele: Corsa OPC, Astra OPC, Meriva OPC şi Zafira OPC.

Insignia OPC Tourer propune pachetul tehnic deja cunoscut. Sub capotă se găseşte un V6 pe benzină supraalimentat, de 2.8 litri, care dezvoltă 325 de cai-putere şi un cuplu maxim de 435 Nm.

Şasiul dispune de sistemul FlexiRide, iar transmisia 4x4 adaptivă (utilizată prima oară de modelul Saab 9-3 Turbo X) beneficiază de un diferenţial
electronic
cu alunecare limitată (eLSD).

6,3 secunde până la ”sută”, cu start de pe loc

Astfel ”înarmat”, OPC Tourer poate accelera de la zero la 100 km/h în 6,3 secunde.
Viteza
maximă este limitată electronic la 250 km/h. Pentru liniştea celui de la volan şi siguranţa celorlalţi participanţi la trafic, Opel a altoit ”fiara” cu un set de frâne Brembo.

Insignia Tourer OPC are şi veleităţi de cărăuşi. Portbagajul cu o capacitate standard de 540 de litri poate fi extins, prin rabatarea sptatului banchetei, până la 1.530 de litri.

Opel doreşte să concureze cu noul OPC Tourer modele premium precum Audi S4 Avant sau BMW 335i xDrive Touring.

Tags: opel  insignia  opc  break  
1931 vizite
Distribuie pe