Locale Altele
Miercuri, 20 Octombrie 2021
Mie, 20 Oct 2021
Lamborghini Reventón Roadster - 20 de exemplare la 1.1 milioane euro bucata
Gândul  - Vineri, 2 Octombrie 2009

Motor cu 12 cilindri de 6,5 litri, o herghelie pursânge de 670 CP şi o viteză maximă de 330 hm/ oră sunt atuurile unuia dintre cele mai fascinante roadstere- Lamborghini Reventón, produs în doar 20 de exemplare la un preţ de 1.1 milioane euro, fără taxe.

"Reventón este automobilul suprem din istoria mărcii. Noul Roadster adaugă experienţei noastre tehnologice o componentă emoţională: îmbină performanţa de mare clasă cu fascinaţia condusului unei decapotabile", spune Stephan Winkelmann, preşedinte şi CEO al Automobili Lamborghini S.p.A.

Toate modelele Lamborghini pot fi considerate opere de artă cu un design avangardist, sculpturi tehnice în mişcare. Reventón Roadster este derivat din acelaşi concept creativ precum Coupé-ul, prezentat la Salonul Internaţional Auto de la Frankfurt din 2007.

Designerii noului model şi-au găsit sursa de inspiraţie în aviaţie, de unde au luat forma accentuată de pană, care aminteşte de avioanele de luptă. Forma de săgeată a părţii frontale, prizele de aer puternice, trase mult în faţă, aripile largi, uşile escamotabile şi spatele cu marginile lui ameninţătoare fac din Roadster un automobil cu un design de maximă funcţionalitate şi de o claritate spectaculoasă. Detaliile conferă o notă de stil, precum farurile bi-xenon cu LED-uri care alcătuiesc luminile de poziţie pe timp de zi şi semnalizatoarele. Lămpile spate sunt de asemenea prevăzute cu LED-uri.


La fel ca şi Coupé-ul, Reventón Roadster măsoară 4700 mm în lungime. Are un ampatament de 2665 mm, o lăţime de 2058 mm şi o înălţime de 1132 mm. Locurile pentru şofer şi pasager sunt joase şi sportive, despărţite de un tunel median pronunţat. În spatele celor două scaune se află două bare escamotabile ascunse, care în cazul unei răsturnări iminente se ridică în numai câteva sutimi de secundă.

Pe componenta orizontală în formă de aripă situată în spatele scaunelor, este fixat al treilea stop de frână. Spatele alungit al Roadster-ului se deosebeşte clar de cel al Coupé-ului. Capota motorului este aproape orizontală şi transparentă, iar prin cele patru ferestre din sticlă se poate vedea puternicul V12 în toată eleganţa sa.

Caroserie rigidă, interior de aeronavă

Caroseria Reventón este atât de rigidă, încât Roadster-ul nu necesită decât un minim de ranforsare. Are o greutate proprie de numai 1690 kg, celula Roadster-ului este realizată din profile de oţel extrem de rigide şi componente din carbon, lipite sau nituite. Caroseria este confecţionată din elemente din fibră de carbon, cu excepţia părţilor exterioare ale portierelor care sunt realizate din tablă de oţel. Toate aceste elemente sunt accentuate de o nouă nuanţă de gri mat, denumită Reventón Grey.

Interiorul Reventón Roadster se distinge prin acelaşi design exclusivist precum exteriorul, având comenzile sunt dispuse conform unor principii de maximă funcţionalitate. La fel ca şi aeronavele moderne, decapotabila cu două locuri nu mai prezintă clasica instrumente analogice; în locul acestora, informaţiile sunt furnizate prin intermediul a trei ecrane cu cristale lichide, două transreflective şi unul transmisiv.Şoferul poate comuta între două moduri prin simpla atingere a unui buton.

Acesta poate opta pentru un afişaj digital sau pentru unul cu ceasuri clasice,. În partea superioară a ecranului central este amplasat accelerometrul. Preluând formatul utilizat în Formula 1, acesta afişează intensitatea forţelor care acţionează asupra Reventón Roadster în condiţii de accelerare, frânare şi viraje. Instrumentele sunt montate într-o carcasă realizată din aluminiu, iar planşa de bord este din fibră de carbon. Interiorul prezintă numeroase aplicaţii din fibră de carbon, în special pe tunelul central, realizat din aluminiu, Alcantara şi piele. Toate exemplarele Reventón Roadster sunt fabricate pe linia de producţie din Sant"Agata Bolognese, la standarde supreme de perfecţiune artizanală şi calitate, iar primele modele care ies din fabrica de producţie vor fi livrate luna aceasta.

Tags: lamborghini  roadster  limited  
2751 vizite
Distribuie pe