Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
BMW a lansat Seria 1 M Coupe - 340 CP
Automarket.ro  - Luni, 13 Decembrie 2010

După o lungă aşteptare condimentată cu teasere şi imagini spion care au reţinut atenţia publicului şi presei de specialitate, BMW a publicat astăzi primele imagini şi informaţii oficiale ale noului Seria 1 M Coupe, cea mai performantă versiune din istoria celui mai mic model BMW existent la această oră pe piaţă.

Noul model de performanţă al germanilor utilizeză motorul twin-turbo cu şase cilindri de 3.0 litri care dezvoltă 340 de cai putere şi 500 Nm (450 plus 50 care devin disponibili la nevoie prin overboost).

Vorbim de aceeaşi versiune de motor din dotarea lui Z4 sDrive 35is, acesta reuşind să propulseze compacta germană īn 4.9 secunde de la 0 la 100 km/h.

Clienţii BMW vor avea la dispoziţie pe Seria M Coupe o singură variantă de transmisie, reprezentată de o cutie manuală cu şase rapoarte.

Noul model al germanilor vine cu toate dotările regăsite pe fraţii săi mai mari din gama M, implicit cu selectorul M Drive, care īmbunătăţeşte răspunsul acceleraţiei şi reuşeşte să-l facă pe cel de la volan să scoată cāt mai mult din performanţele modelului german. 

Diferenţele faţă de anterioara variantă de top a gamei, 135i Coupe, nu se opresc doar la cifrele tehnice ale motorului. Conform comunicatului oficial al celor de la BMW, Seria 1 M Coupe are un ecartament mai mare şi vine cu o masă proprie cu 35 de kilograme mai mică. Pentru a desăvārşi performanţele tehnice, BMW a "īncălţat" noul model cu jante de 19 inch din colecţia M care sunt īmbărcate de pneuri 245/35 pe faţă şi 265/35 pe spate

Noul Seria 1 M Coupe va debuta oficial īn cadrul Salonului Auto de la Detroit, care va avea loc īn luna ianuarie. Debutul european este aşteptat să aibă loc īn primăvara anului 2011.

3069 vizite
Distribuie pe