Locale Altele
Vineri, 17 Septembrie 2021
Vin, 17 Sept 2021
În anul 2014 numărul bolnavilor TBC a scăzut
Veronica Hodas  - Joi, 29 Ianuarie 2015

Ioan Sergiu, managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Satu Mare a prezentat, joi, în cadrul unei conferințe de presă, bilanțul instituției pe anul 2014.

Acesta a subliniat faptul că instituțiile de la Satu Mare și Bixad stau prost la capitolul personal medical, iar până la sfârșitul lunii decembrie 2014 s-au ocupat în total 176 de posturi.

Vestea bună e că în anul 2014 s-au întregistrat cu 33 de cazuri mai puțin față de anul 2013, iar din anul 2009 până în prezent s-a marcat un progres.

Printre obiectivele îndeplinite anul trecut se numără scăderea incidenței TB la nivelul județului de la 1005, 1% la 71,4 %, creșterea calității serviciilor medicale și redimensionarea secțiilor, achiziția unui autoturism prin programul „Rabla”, achiziționarea unui aparat de developat filme, achiziționarea a patru concentratoare de oxigen, achiziția unei mașini de curățat și a unui videofibro-bronhoscop, înființarea Cabinetului de Somnologie, reparația capitală a instalație de încălzire vila III Bixad, reabilitarea instalației termice Secția II Bixad și s-au mai făcut diverse amenajări și reparații capitale în saloanele și birourile din Bixad și Satu Mare.

Printre cele mai importante obiective pe anul 2015 ale Spitalului de Pneumoftiziologie se numără achiziționarea unui aparat Roentgen digital, achiziționarea unui ascensor pentru transport bolnavi, completarea schemei de personal și reglementarea situației juridice, respectiv asigurarea funcționării spitalului prin susținerea Consiliului Județean Satu Mare.
2746 vizite
Distribuie pe