Locale Altele
Duminica, 2 Octombrie 2022
Dum, 2 Oct 2022
Ce știm despre Neuropatia Diabetică
Societatea de Neuropatie Diabetică  - Luni, 4 Mai 2015

Federația Internaționala a Diabetului atrage atenția asupra seriozității Diabetului Zaharat. Undeva în lume la fiecare 8 secunde o persoană cu Diabet Zaharat moare. La fiecare 30 de secunde o persoană suferă o amputație datorată Diabetului Zaharat.

„Cu cât o persoană  cu diabet știe mai multe, cu atât va trăi o viață mai lungă” (Elliott P. Joslin 1869-1962).

Neuropatia Diabetica Periferică afectează aproximativ 45 % din pacienții cu Diabet Zaharat. Nediagnosticată și netratată la timp, aceasta poate duce la deformări ale picioarelor, ulcerații greu vindecabile și chiar la amputări. Rolul pacientului este determinant in prevenția și stoparea evoluției Neuropatiei Diabetice.

Societatea de Neuropatie Diabetică organizează în data de 6 mai 2015 ora 16:00 la Grand Mall Satu Mare,  Str. Iuliu Maniu, Nr. 2, întalnirea „Ce știm despre Neuropatia Diabetică”. În cadrul acestei întâlniri persoanele cu Diabet Zaharat vor putea afla mai multe detalii despre boala lor și despre complicațiile acesteia.

Participanții vor putea interacționa cu specialiștii prezenți pentru găsirea celor mai bune modalități de educație in scopul prevenirii și managementului eficient al Neuropatiei Diabetice.  În finalul evenimentului se vor efectua testări gratuite de glicemie și risc de ulcerație a piciorului diabetic.

Intrarea liberă

Informații suplimentare referitoare la conferință la tel: 0743.999.333.

www.neurodiab.org

https://ro-ro.facebook.com/neurodiab

Istoric:

Societatea de Neuropatie Diabetică - Neurodiab a luat ființă în anul 2012 la Cluj-Napoca, având ca misiune creșterea conștientizării problematicii neuropatiei diabetice, educarea publicului și a furnizorilor de servicii medicale, sprijinirea pacienților, încurajarea găsirii de resurse pentru cercetarea şi înțelegerea cauzelor neuropatiei diabetice, pentru dezvoltarea de terapii cât mai eficiente. 

Pâna în acest moment au avut loc 28 conferințe din seria “Ce stim despre Neuropatia Diabetică” la care au participat peste 1800 de persoane cu Diabet Zaharat.

 

2392 vizite
Distribuie pe