Locale Altele
Marti, 15 Iunie 2021
Marti, 15 Iun 2021
Cum recunoşti un orgasm fals – mituri urbane şi explicaţii ştiinţifice
Gândul  - Sambata, 19 Septembrie 2009

Orgasmul se manifestă diferit atât la femei cât şi la bărbaţi. În funcţie de stare, partenerii pot avea un orgasm intens, superficial, profund, de durată mai lungă sau mai scurtă, spun specialiştii în sexologie.

Nu există o regulă. Cum poţi recunoaşte un orgasm autentic. Ei bine, aici aparenţele pot fi înşelătoare.

Experţii în sexologie spun, spre exemplu, că nivelul decibelilor scoase de o femeie nu arată neapărat dacă aceasta a avut sau nu orgasm. E doar un mit urban indus odată cu apariţia filmelor XXX. E adevărat în schimb, spun experţii că sunetele scoase de o femeie îi stimulează pe bărbaţi în timpul actului sexual.

Pentru a şti dacă o femeie se simte sau nu bine cu partenerul în pat, primul indiciu este relaxarea. Dacă are muşchii încordaţi, atunci femeia nu este pregătită pentru a întreţine raporturi intime. În acelaşi timp, umiditatea vaginală spune mult despre nivelul plăcerii ei, decât gemetele scoase.

Înainte de atingerea punctului maxim, la femei creşte lubrifierea vaginală. "Atunci când au ajuns la orgasm, atât femeilor cât şi bărbaţilor le creşte temperatura corpului, la propriu, partenerii încep să transpire, să respire sacadat, inima să bată mai repede, tensiunea sanguina creşte, muşchii pelvieni încep să se contracte ritmic şi apare o senzaţie accentuată de sete care este involuntară, iar lipsa unui astfel de semn ar trebui să dea de bănuit", spune medicul Gabriel Lemnete de la Spitalul Polizu din Capitală.

Toate acestea pentru că toţi muşchii corpului, care se contractaseră în timpul actului sexual, se relaxează şi dau naştere unor senzaţii plăcute, care reverberează întregul corp. Un val de endorfine - hormoni ai fericirii - se eliberează în tot organismul şi dau naştere unei senzaţiei de împlinire totală.

Mai mult, după starea de orgasm, individul resimte o stare de oboseală şi nevoia de odihnă. Aceasta este atribuită eliberării de prolactină în timpul orgasmului. Prolactina este eliberată fiziologic ca răspuns neuroendocrin în stările depresive.

Preludiul pregăteşte femeia psihic şi fizic

Specialiştii în sexologie spun că femeile au nevoie de multă atenţie pentru a ajunge la orgasm. "Pentru persoanele de gen feminin totul este important. De la ambient şi până la starea de spirit. Este puţin probabil ca o femeie cu o durere insuportabilă de măsea să poată atinge punctul maxim al plăcerii", explică medicul ginecolog Gabriel Lemnete, de la Spitalul "Polizu" din Capitală. Specialistul adaugă că o căpiţă cu fân nu este cea mai bună alegere pentru ca o femeie să aibă orgasm. "Locul este inconfortabil, mirosurile nu sunt de cele mai multe ori plăcute, iar acest lucru le inhibă pe femei", spune dr. Lemnete.

Lipsa preludiului. "Pentru femeie este foarte important. Bărbaţii au nevoie de câteva momente pentru a fi pregătit de «acţiune», dar femeia are nevoie de câteva minute bune, poate chiar de zece minute, pentru a fi pregătită atât din punct de vedere fiziologic cât şi psihologic să întreţină raporturi intime cu partenerul. Partenerul trebuie să îi câştige încrederea, să o facă să îşi dorească să facă sex cu el. Actul sexual este un joc erotic", completează dr. Gabriel Lemnete. Specialistul adaugă că atunci când se sare peste preludiu bărbatul nu trebuie să se aştepte ca partenera să aibă orgasm, deoarece nu este pregătită.

Fără stimuli luminoşi puternici şi zgomote. Expertul spune că dacă pentru bărbat este uşor să treacă peste un zgomot puternic, ei bine femeia se pierde cu totul, iar primul semn că ceva nu este în regulă este lipsa secreţiei vaginale.

Tags: orgasm  fals  mituri  
3968 vizite
Distribuie pe