Locale Altele
Sambata, 20 Aprilie 2024
Sam, 20 Apr 2024
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Adevăratele motive pentru care femeile fac sex
Gândul  - Marti, 29 Septembrie 2009

Puţine lucruri pot părea mai "evidente" decât motivele pentru care femeile au relaţii sexuale, pe când, în realitate, ar exista mai multe şi variate motivaţii, dintre care nu puţine surprinzătoare, susţin doi psihologi americani, Cindy Meston şi David Buss.

Potrivit The Guardian, cei doi cercetători de la Universitatea din Texas au sintetizat 237 de motivaţii, în urma chestionării a 1.006 de femei din toată lumea în cartea lor intitulată "De ce fac sex femeile".

Principala concluzie a cercetătorilor - care au analizat sexualitea umană strict din perspectivă evoluţionistă, fără consideraţii de ordin etico-religios - a fost aceea că femeile se folosesc de relaţiile sexuale ca de un instrument "pentru tot felul de resurse".

"Femeile se pot folosi de sex la orice etapă a relaţiei, pentru a atrage un bărbat în acea relaţie, pentru a păstra acel bărbat, pentru a scăpa de el şi a-l face gelos", consideră psihologul american Cindy Meston.

Motivaţii bune pentru sănătate

Fără să fi urmat neapărat sfaturile cuiva, femeile apelează la sex din considerente... medicale. Astfel, în loc de scuza "nu în seara asta, mă doare capul", unele femei au observat ceea ce confirmă şi medicii, anume că un act sexual te poate scăpa de o durere de cap, pentru că dilată vasele de sânge din creier. Alte femei fac sex pentru a slăbi, iar doctorii confirmă că se pierd de la 100 la 250 de calori la fiecare partidă. Într-un an de abstineţă s-ar putea îngrăşa câteva kilograme, dar dacă au o activitate sexuală constantă pot consuma fără griji măcar 17 îngheţate de ciocolată pe an şi 23 de gogoşi.

Motivaţii răutăcioase şi imorale

Deşi unele femei au mărturisit şi motivaţii legate de "datoria de soţie" (mai ales cele peste 50 ani) sau legate de dorinţa de a-şi păstra relaţia (aşadar se culcă cu cel iubit "pentru ca bărbatul să nu le înşele"), altele nu s-au sfiit să-şi recunoască motivele răutăcioase. Între acestea se numără dorinţa de răzbunare pe fostul soţ sau dorinţa de a transmite o boală partenerului. Alte femei au spus că fac sex din milă, cu parteneri care nu-şi pot găsi o prietenă sau tocmai au divorţat, din plictiseală sau din curiozitate motivată nu de vreun sentiment faţă de partener, ci acela "de a căpăta experienţă".

Tags: sex  femei  motive  
8463 vizite
Distribuie pe