Locale Altele
Vineri, 2 Iunie 2023
Vin, 2 Iun 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Masajul cu ciocolată alungă stresul şi depresia
Gîndul  - Miercuri, 19 Ianuarie 2011

Masajul cu ciocolată este terapia potrivită pentru persoanele stresate, dar şi pentru cele cu pielea deshidratată. Ciocolata este cunoscută pentru efectul de "bine" pe care-l transmite.

Prin conţinutul de teobromină, acest desert stimulează producerea de endorfine, substanţe care, la rândul lor, cresc activitatea sero­toninei - neurotransmiţătorul stării de bine. Potrivit terapeuţilor, acest tip de terapie este benefic pentru faţă şi corp, atât pentru femei cât şi pentru bărbaţi.

Scopul terapiei este de a stimula producţia de endorfine şi plăcerea hormonală. Înainte de aplicarea ciocolatei, se face un peeling corporal şi o demachiere timp de zece minute.

Ciocolata (cacao pură 100%) se încălzeşte până ajunge în stare lichidă, se amestecă bine cu ulei de migdale cald şi se efectuează un masaj relaxant, timp de 15 minute. Apoi corpul se împachetează într-o folie şi rămâne la cald 20 minute, explică terapeuţii.

Experţii precizează că acest masaj este ideal pentru tratamentul antistres, stări depresive, piele uscată, deshidratată sau lipsită de fermitate.

Ciocolata conţine antioxidanţi şi ingredienţi naturali activi cu efecte benefice asupra întregului organism - unt de cacao cu acţiune emolientă, nutritivă, hidratantă, protectivă şi antiîmbătrânire, săruri minerale care tonifică şi tanin, cunoscut pentru ajutorul pe care îl dă în pierderea kilogramelor. Terapia cu ciocolată durează 45 minute şi costul unei şedinţe variază între 50 şi 150 lei.

Cercetările întreprinse până în prezent în acest sens au arătat că un consum mode­rat de ciocolată amăruie are efecte anti­cancerigene, de stimulator cerebral şi inhibator al tusei. Oamenii de ştiinţă susţin că, în timpul topirii ciocolatei în gură, creierul înregistrează o creştere a activităţii electrice, iar ritmul cardiac este mai mare decât în timpul unui sărut pasional, iar senzaţia durează de patru ori mai mult.

4485 vizite
Distribuie pe