Locale Altele
Joi, 6 Octombrie 2022
Joi, 6 Oct 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Oamenii care au animale de companie, mai puţin vulnerabili în faţa cancerului
Gândul  - Sambata, 11 Octombrie 2008

Persoanele care au animal de companie un câine sau o pisică se îmbolnăvesc mai rar de cancer, susţin cercetătorii de la Universitatea San Francisco şi de la Universitatea Stanford din California.
 
Specialiştii precizează că iubitorii de animale sunt mai puţin vulnerabili în faţa cancerului hematologic, care poate apărea la orice vârstă şi este adesea marcat de mărirea ganglionilor limfatici, febră şi pierderea în greutate. Medicii menţionează că animalele de companie au capacitatea de a-i face pe stăpâni mult mai rezistenţi în faţă limfoamelor non-Hodgkin, care produc acest tip de cancer.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 4.000 de persoane, iar înainte de a li se face analizele de depistare a cancerului, pacienţii au fost întrebaţi dacă au animale de companie. În urma rezultatelor s-a constat că 2.500 dintre indivizi nu au dezvoltat nici o ramură a cancerului, printre care aproximativ 70 la sută deţinea cel puţin un singur animal. Studiile anterioare au demonstrat că deţinătorii de animale de companie au riscuri minime de a se îmbolnăvii de astm bronşic sau orice tip de alergie.

Tags: animale companie  cancer  risc  
2363 vizite
Distribuie pe