Locale Altele
Sambata, 3 Decembrie 2022
Sam, 3 Dec 2022
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Un bărbat din patru mimează orgasmul. Rezultatul unui studiu care dărâmă un mit
Gândul  - Miercuri, 23 Februarie 2011

Femeile nu sunt singurele care mimează plăcerea în pat, informează site-ul livescience.com. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Universitatea din Kansas, 25 la sută dintre bărbaţi mimează orgasmul. Aceeaşi cercetare mai arată că numărul femeilor care îşi mint partenerul în privinţa atingerii punctului culminant este în creştere.

Dacă studiile anterioare arătau că o femeie din trei mima orgasmul, noua cercetare a americanilor arată că 50 la sută dintre acestea mint că au orgasm.

Rezultatele sondajului mai arată că 86 la sută dintre bărbaţi şi 82 la sută din femei s-au prefăcut că au fost satisfăcuţi la prima întâlnire sexuală.

Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au intervievat 180 de bărbaţi şi 101 femei cu privire la viaţa lor sexuală. Atât bărbaţii cât şi femeile şi-au motivat minciunile din viaţa sexuală din dorinţa de a nu-şi dezamăgi partenerul în ceea ce priveşte capacităţile lui sexuale.

Stresul - principalul vinovat

Sexologul Jeni Chiriac, membru al Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România, confirmă datele studiului. "Bărbaţii pot mima la fel de bine ca şi femeile orgasmul, iar partenera nici măcar nu va bănui. Femeile au impresia că ejacularea este strâns legată de atingerea punctului culminant. Acest fapt este doar un mit. Există cazuri în care orgasmul şi ejacularea nu apar în acelaşi timp", declară specialistul Chiriac.

Medicul endocrinolog Mihaela Cristina Anton, membru al Asociaţiei pentru Medicina Sexualităţii din România, susţine că şi bărbaţii din România mimează orgasmul. "Am întâlnit astfel de cazuri în care pacienţii îşi mint partenerele că ating orgasmul. Imposibilitatea de a atinge punctul culminant este tot mai des întâlnită în rândul bărbaţilor care au un stil de viaţă sedentar şi un loc de muncă destul de stresant", precizează dr. Anton. Potrivit specialistului, cafeaua, noxele din atmosferă şi ţigările sunt alţi factori care îngreunează satisfacţia sexuală.

"Bărbaţii, de regulă, se trec pe un plan secund atunci când vine vorba de actul sexual. Scopul lor este să-şi satisface partenera, iar acest lucru le poate diminua intensitatea orgasmului", conchide sexologul Jeni Chiriac.

3518 vizite
Distribuie pe