Locale Altele
Marti, 5 Decembrie 2023
Marti, 5 Dec 2023
LocaleSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateViaţă sănătoasăSfatul mediculuiDietaLifestyleGalerie FotoParty Foto
Bărbaţii, hipertensivi din cauza agitaţiei
Gândul  - Vineri, 21 Noiembrie 2008

Medicii cardiologii avertizează că bărbaţii care au depăşit vârsta de 40 de ani sunt afectaţi de hipertensiunea arterială din cauza agitaţiei.
 
„Starea de nelinişte este un prim motiv al apariţiei acestei afecţiunii. Noi recomandăm ca, în locul agitaţiei, relaxarea şi căutarea de soluţii, care este mult mai benefică pentru sănătate”, afirmă profesor doctor cardiolog Mircea Cinteză, membru al Societăţii Române de Cardiologie. De asemenea, cardiologii menţionează că hipertensiunea arterială apare şi în cazul persoanelor ponderale şi obeze. Medicii specialiştii afirmă că, deşi această afecţiune apare la bărbaţi în jurul vârstei de 40 de ani, în cazul femeilor hipertensiunea apare cu zece ani mai târziu.

„Femeile până la menopauză sunt protejate de hormoni împotriva acestei boli. După apariţia menopauzei şi femeile sunt foarte vulnerabile”, precizează prof. dr. Mircea Cinteză. Specialiştii spun că hipertensiunea arterială este o afecţiune care nu provoacă dureri insuportabile, iar stările de ameţeală, durerile de cap, reumatismul pot fi semne ale apariţiei bolii. Medicii recomadă măsurarea tensiunii la bărbaţi după vârsta de 40 de ani şi 50 de ani în cazul femeilor, cel puţin o dată pe an, pentru a fi depistată la timp, iar după depistare de două ori pe an, pentru monitorizare. „Depistată în faze incipiente, această afecţiune este uşor de tratat. În cazul acestor persoane este recomandat schimbarea stilului de viaţa, care presupune mâncarea sănătoasă, evitarea preparatelor sărate şi cât mai multă activitate fizică.

Depistată în faze mai avansate, hipertensiunea se tratează cu ajutorul medicamentelor speciale, care nu se potrivesc nici măcar de la un membru al familiei la altul. Aceste medicamente sunt prescrise de medicul de familie, iar majoritatea lor sunt compensate. Prescrierea lor se face în urma unui control care atinge mai multe puncte, cum ar fi înălţimea, greutatea şi dacă în familie au mai existat astfel de antecedente”, spune prof. dr. Mircea Cinteză. Medicii cardiologii precizează că persoanele netratate la timp de hipertensiune trăiesc în medie de la şase la zece ani. Totodată, specialiştii avertizează că hipertensiune arterială duce la apariţia atacului vascular cerebral şi la infarctul miocardic.

Tags: barbati  hipertensiune  agitatie  
3214 vizite
Distribuie pe