Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Vernisaj de Arte Plastice și Fotografice la Satu Mare
Veronica Hodas  - Joi, 23 Mai 2013

Galeria Consiliului Județean Satu Mare a fost joi, gazda Expoziției de arte plastice și fotografie care s-a desfășurat cu ocazia încheierii anului școlar 2012-2013.



Vernisajul a fost susținut de 31 de cursanți ai  Școlii de Arte Satu Mare și 19 cursanți ai Școlii de Arte „Il Racoczi Ferenc” din Teglas, Ungaria.

 


În deschidere, doi elevi ai Școlii de Arte Satu Mare au susținut un minunat recital de pian, după care au luat cuvântul atât organizatorii, cât și o parte din invitați.

 

„Colaborarea între cele două școli este excepțională. Fiecare a învățat din experianța celuilalt și au învățat ce e mai bun”, a declarat consilierul președintelui Consiliului Județean, Ciprian Fabian.

 



„Este un eveniment de colaborare, suntem într-un parteneriat cu școala din Teglas de mai bine de 6 ani. Acum au venit ei aici și peste trei săptămâni vom merge noi la ei și vom fi prezenți acolo cu câteva exponante și programe artistice”, a declarat managerul Școlii de Artă Satu Mare, Mircea Deac.

 


Momentele artistice din cadrul expoziției au fost susținute atât de elevii sătmăreni, cât și de cei din Ungaria.

 


Mircea Deac a mai precizat că luna viitoare, mai exact în 12-13 mai, urmează câteva evenimente importante. În 12 mai va avea loc un spectacol de interpretare și dans sportiv, iar în 13 mai va avea loc marele spectacol de balet. Ambele evenimente se vor desfășura la Teatrul de Nord Satu Mare.

 


Partener cultural al evenimentului a fost Asociația Artistilor Plastici Sătmăreni.

 








1394 vizite
Distribuie pe