Locale Altele
Marti, 22 Iunie 2021
Marti, 22 Iun 2021
Festivalul cântecului și jocului popular, la Lipău
Consiliul Județean Satu Mare  - Duminica, 26 Mai 2013

Președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a participat sâmbătă la Festivalul cântecului şi jocului popular pentru preșcolari de la Lipău, eveniment ajuns la cea de-a treia ediție și care a luat naştere la iniţiativa educatoarelor Nelica Pop şi Florentina Andreica, mamă şi fiică. Festivalul este organizat de Şcoala Culciu Mare - structura Lipău, partener fiind Ansamblul Cununiţa.


 

Peste 180 de preşcolari de la mai multe grădiniţe din judeţ au urcat pe scenă la ediţia din acest an, sub ochii unui juriu format din binecunoscuta interpretă Maria Carmen Sas, inspector pentru învăţământul preşcolar Leontina Ghiţ, Anuca Cupşa – directoarea Grădiniţei 14 Mai, Zelianina Achim – de la Primăria Culciu şi Fulop Orsolya – director adjunct al Şcolii Gimnaziale Culciu Mare.

 

Pe scena festivalului de la Lipău au vorbit în deschiderea spectacolului primarul comunei Culciu, Domokos Alexandru, care a mărturisit că va sprijini şi de-acum înainte acest frumos proiect, și preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef, care înainte de a le transmite succes copiilor participanţi la concurs a felicitat organizatorii pentru că fac tot ceea ce pot să conserve valorile, tradiţiile şi obiceiurile de pe meleagurile noastre.

 

“Îmi face o mare plăcere să vă privesc și mă bucur că sunt alături de voi. Îmi dau seama că toate eforturile noastre de a păstra și conserva tradițiile populare nu sunt în zadar. Pentru că sunteți niște copii minunați, talentațI, cu un viitor frumos. Avem obligația de a păstra tradițiile noastre, de a le conserva fie că vorbim de cele din Zona Codrului, din Țara Oașului, din zona Careiului. Mai ales că trăim într-un județ care are atâtea valori. Acest festival se alătură cu succes celor care promovează tradițiile codrenești, alături de Oțealoaia sau cele de la Ardud și Soconzel” - a spus Adrian Ștef.

 

Marele Trofeu al ediţiei 2013 a Festivalului cântecului şi jocului popular Lipău a fost câştigat de formaţia de dans oşenesc de la Grădiniţa Mondiala Satu Mare, ansamblu de dansuri format din preşcolarii grupei mari îndrumaţi de educatoarele Cristina Bumb şi Mirela Scurtu.

1315 vizite
Distribuie pe