Locale Altele
Sambata, 31 Iulie 2021
Sam, 31 Iul 2021
Frumosul, deșteptul și urâtul”, premieră la Teatrul de Nord
Teatrul de Nord Satu Mare  - Luni, 3 Iunie 2013

Secţia română a Teatrului de Nord şi Asociaţia Culturală Transfestilvania Theatrum vă invită, duminică, 9 iunie, la premiera spectacolului: „Frumosul, deșteptul și urâtul. Un spectacol de Sorin Oros. Distribuţia: Sorin Oros, Vlad Mureşan, Stelian Roşian.

 

„Acest text diferă destul de mult de celelalte scrieri dramatice ale mele. Este un text „uşurel”, aş spune chiar naiv. Dar, aşa după cum ştim, „textul este doar un pretext” şi pornind de la acest truism am încercat să facem un spectacol „de actori”… Un spectacol în care actorii să joace. Doar să joace! Să înveţe un text pe care, mai apoi, să-l spună în faţa spectatorilor. E, dacă vreţi, o apropiere de teatrul de revistă şi de stend up comedy. Nu există personaje bine conturate, ele nu au consistenţă, nu au „carne”. Nu au drame cehoviene şi nici romantism shakespearean. Au doar un ambalaj care poate fi încărcat de consistenţa actorilor... Este un spectacol de divertisment care, tangenţial,  aduce un elogiu evreilor – prin poezia lui Ion Pribeagu şi prin muzica lui Giora Fedman”, a spus Sorin Oros.

                                                                                             

Trei indivizi, trei caractere unite de acelaşi joc, jocul se transformă în joacă şi totul devine un spectacol bine plăsmuit, bine gândit, pentru a-i duce pe cei trei... la sacul mult râvnit. Un spectacol ce îmbină poezia, hrana sufletului, cu mizerii cotidiene şi minciuni frumos îmbrăcate pentru a ne colora existenţa; poveşti frumos colorate, comice sau banale. O prietenie între un frumos, un urât şi un deştept, care duce la transformarea inconştientă a jocului, rând pe rând, a unuia în celălalt.

                                                                                               

Preţul biletelor: 18 lei pentru adulţi, 12 lei pentru elevi, studenţi şi pensionari

 

913 vizite
Distribuie pe