Locale Altele
Joi, 11 August 2022
Joi, 11 Aug 2022
Drumeția pe râul Tisa a ajuns la ediția a IV-a
Societatea Carpatină Ardeleană Satu Mare  - Marti, 27 August 2013

La sfârșitul săptămânii a fost organizată a IV-a ediție a evenimentului Drumeție pe Tisa, de Societatea Carpatină Ardeleană – Satu Mare, pe o secțiune frumoasă a râului Tisa.      

 


La evenimentul care a durat trei zile, au participat 45 de persoane, mici și mari, tineri și b

ătrâni, care iubesc natura și activitățile în natură. Tura a început vineri după-amiază, când participanții au călătorit cu mașina sau cu bicicleta din Satu Mare la Szatmarcseke. Cicliștii au parcurs 55 de km, cu opriri pentru odihnă și au traversat peisaje deosebite. 

 


 

Sâmbătă dimineața participanții au călătorit cu autocarul la Tiszabecs. Aici au schimbat autocarul pe canoe. În acea zi au parcurs 28 de km pe Tisa. Pe această secțiune se revarsă râul Tur în Tisa. Cu mai multe ocazii s-au oprit pentru a se scălda în râul Tisa sau pentru odihnă pe malul nisipos și umbros al râului.

 


Pe parcursul turei de canoe participanții au avut oportunitatea de a observa specii de păsări din zonă: pescăraș albastru, stârc cenușiu, stârc de noapte și lăstun de mal.  Spre seară au ajuns la locul de pornire în Tiszacseke. Echipa a fost invitată de către Asociația de Utilitate de Scafandru și Salvator Tisa de Sus Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület la un gulaș delicios.

 


 

Duminică dimineața au pornit din nou cu canoe și au vâslit 14 km pe Tisa, până la Tivadar. După odihna bine meritată, au urcat din nou în autobuz și s-au întors la locul de cazare, de unde au călătorit în Satu Mare.

 

 

„Anul acesta a fost organizată cea de a IV-a ediție a evenimentului Drumeție pe Tisa, pe o secțiune foarte frumoasă a râului Tisa, care este bogată în maluri nisipoase, ideale pentru odihnă. Evenimentul este perfect pentru toți cei care doresc relaxare în natură.”, a relatat Bartha Botond, organizatorul evenimentului.

1347 vizite
Distribuie pe