Locale Altele
Vineri, 27 Ianuarie 2023
Vin, 27 Ian 2023
Expoziţie „Tur-Retur” Carei – Cluj Napoca
Direcția de Cultură Carei  - Duminica, 1 Septembrie 2013

Consiliul Judeţean Cluj, Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj- Napoca, în colaborare cu Consiliul Judeţean Satu Mare, Primăria Municipiului Carei, Direcţia de Cultură, Turism şi Sport Carei, Asociaţia Artiştilor Plastici Satu Mare, Şcoala de Arte Satu Mare, vă invită la o expoziţie „Tur-Retur”.

 

Astfel, în data de 2 septembrie 2013 la ora 17,30 sunteţi invitaţi la Castelul Karolyi din Carei la vernisajul expoziţiei „Clujul – oraşul comoară”, iar în data de 3 septembrie 2013 de la ora 17, sunteţi aşteptaţi la galeria „Arte” de pe strada Vasile Alecsandri nr. 1 din Cluj Napoca pentru a vernisa expoziţia Clubului foto Castellum din Carei.

 

Expoziţia „Clujul-oraşul comoară” va fi ilustrată prin lucrările de pictură şi grafică ale cursanţilor Şcolii Populare de Arte „Tudor Jarda” Cluj, de la clasele coordonate de către experţii Langa Călina, Melinda Farkas, Crişan Duiliu şi Fabian Arpad.

 

Proiectul „Iubesc Clujul” – din care face parte şi această expoziţie – a fost iniţiat în urmă cu trei ani de către managerul Şcolii de Arte „Tudor Jarda” Cluj, Vasile Corpodean, manifestându-se de-a lungul anilor expoziţii de promovare a Clujului şi a artiştilor săi în mai multe oraşe din România, precum Bucureşti, Satu Mare, Reşiţa, Târgu Mureş, Turda sub diverse denumiri („Iubesc Clujul”,„Iubesc Clujul, iubesc Turda”, „Cluj – Kolozsvar – Klausenburg”, „Scrisoare de dragoste pentru Cluj”, „Clujul - oraşul comoară”).

 

Organizarea acestei expoziţii este rodul bunelor colaborări care există între Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj şi Asociaţia Artistilor Plastici din Satu Mare, în ultimii ani avînd loc mai multe acţiuni cultural artistice în parteneriat între cele două instituţii culturale.

 

De asemenea, prin intermediul Asociaţiei Artiştilor Plastici din Satu Mare, Şcoala de

Arte Cluj a intrat într-un parteneriat cultural cu Castelul Karolyi din Carei şi Clubul foto Castellum din Carei.

 

Clubul foto Castellum din Carei s-a înființat în luna octombrie 2012 din inițiativa și sub îndrumarea regretatului Vasile Vénig, ca o necesitate în vederea aprofundării cunoștințelor în arta fotografică și a schimbului de opinii între pasionații de fotografie din municipiul Carei. Clubul este format din pasionați ai artei fotografice cu vârste cuprinse între 15 și 50 de ani. Clubul a expus până în prezent la Carei și Satu Mare și a stabilit legături cu cluburi și asociații de fotografie de renume din țară.

 

Vă aşteptăm, aşadar, în data de 2 septembrie 2013, ora 17,30 la Castelul Karolyi din Carei, precum şi în data de 3 septembrie 2013, ora 17 la Galeria „Arte” din Cluj Napoca pentru a ne bucura împreună de cele două vernisaje realizate pentru sufletele şi inimile noastre.

1453 vizite
Distribuie pe