Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Festivalul produselor tradiționale, la Muzeul Țării Oașului
Consiliul Județean Satu Mare  - Luni, 9 Septembrie 2013

În organizarea

Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Satu Mare, în colaborare cu Asociația EcoLogic din Baia Mare, Primăria și Consiliul Local Negreşti-Oaș, precum și  Asociația Culturală Mara - Oaș, la Muzeul Țării Oașului a avut loc la sfârșitul săptămânii  Festivalul regional al patrimoniului culinar carpatic – România.

 

 

Evenimentul a fost organizat în cadrul proiectului  “Reţeaua Patrimoniului Culinar Carpatic”, în parteneriat cu Asociaţia de Turism din Ivano-Frankivsk, Consiliul local Ivano-Frankivsk din Ucraina, Asociaţia EcoLogic – judeţul Maramureş, Camera de Comert şi Industrie din Slovacia şi Asociaţia Szamos-Bazár din Ungaria. 


 

Timp de două zile, la standurile amenajate în decorul rustic al muzeului în aer liber,  vizitatorii au avut ocazia să guste produse tradiționale precum pâinea de porumb, gemuri şi dulceţuri, prăjituri, cozonaci, fructe, beleş cu varză, cartofi, brânză sau gem de prune, ștrudli, fancuri cu gem, diferite plăcinte umplute, “boace”, “brânzoici”, “gomboț” cu prune, gulaș, cârnați și șuncă afumată, pălincă şi alte băuturi distilate, vinuri, băuturi răcoritoare, precum și apă minerală.

 

Toate acestea au fost pregătite de bucătari vestiți din Satu Mare și Maramureș, dar și din Slovacia, Ungaria și Ucraina.

 

De asemenea, vizitatorii, printre care s-a numărat și președintele Consiliului Județean, Adrian Ștef, s-au delectat cu un program folcloric de cea mai bună calitate, cu interpreți cunoscuți din regiunea noastră.
952 vizite
Distribuie pe