Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Concert regal în Sala Cavelerilor a Castelului Karolyi
Direcția de Cultură Carei  - Marti, 22 Octombrie 2013

În Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi din Carei, a avut loc, luni, concertul regal, organizat de Direcţia de Cultură a municipiului Carei cu ocazia aniversării zilei de naştere a Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, care la 25 octombrie, va împlini 92 ani.

 


Evenimentul a fost deschis de Bogdan Georgescu, director al Direcţiei de Cultură a municipiului Carei, care a evocat pe scurt personalitatea Majestăţii Sale Regele Mihai I al României, după care a prezentat seria de evenimente care au fost organizate cu această ocazie.

 

Concertul, susţinut de orchestra de cameră Camerata Consonantia Filarmonicii „Dinu Lipatti” Satu Mare, sub conducerea maestrului dr. Rudolf Fátyol, a reprezentat un eveniment de înaltă ţinută, spectatorii prezenţi apreciind fiecare clipă deosebită alături de artişti.

 

Repertoriul a cuprins Concerto op.3 nr.3 în Sol major, Concerto, op.3 nr.6 în la minor, Concerto, op.3 nr.9 în Re major, Concerto, op.3 nr.12 în Mi majordin L"estro. armonico op. 3 de Antonio Vivaldi, fragmentul final din Poema Română de George Enescu –Imnul Regal şi alte câteva bis-uri, constând de asemenea în cunoscute creaţii ale compozitorului italian.

 


La finalul concertului publicul a putut asista la vernisajul expoziţiei aniversare „Majestatea

Sa Regele Mihai I”, realizate de Direcţia deCultură a municipiului Carei, care cuprinde fotografii cu Majestatea Sale Regele Mihai I al României, vizita Regelui Ferdinand din 1919 şi a Regelui Mihai în 1997 la Carei şi imagini cu Familia Regală a României.

 

Cu toate că şi-a anunţat prezenţa la eveniment, din motive de sănătate, Alteţa Sa Regală Principele Nicolae al României, nu a mai participat la evenimentele organizate la Castelul Károlyi din Carei.

810 vizite
Distribuie pe