Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Concert live Silvan Stâncel & Ovidiu Scridon, la Sala Studio
SM Online  - Luni, 25 Noiembrie 2013

Miercuri, de la ora 19, la Sala Studio a Teatrului de Nord, iubitorii de muzică bună sunt aşteptați la un concert live de factură inedită. Aflați în turneu național, Silvan Stâncel şI Ovidiu Scridon poposesc la Satu Mare cu spectacolul lor

"Blondă sau brunetă".În aceeaşi zi, la ora 12, la Sala Studio va avea loc lansarea CD-ului "Blondă sau Brunetă" de Silvan Stâncel, respectiv a cărții de poezie "Portretul unui gând" de Ovidiu Scridon.

 

Silvan Stâncel & Ovidiu Scridon este un spectacol muzical acustic live inedit,  care îmbină mai multe genuri muzicale, precum chitara flamenco, chitară clasică, pop, folk, jazz, tradiţional şi fusion. Muzica se combină uneori cu poezia recitată şi acompaniată chitaristic. Instrumentele folosite sunt chitarele acustice, flamenco sau clasice, ukulele, cajon, muzicuțe şi alte mici instrumente de percuţie.

 

Repertoriul este semnat Silvan Stâncel şi Ovidiu Scridon, însă cuprinde totodată prelucrări şi adaptări după piese celebre. Una dintre caracteristicile importante ale spectacolului este gradul mare de improvizaţie chitaristică şi ritmică, ceea ce face ca fiecare concert să fie unic şi diferit. Textele cântecelor din repertoriu sunt în limbile română, engleză, franceză, ebraică și spaniolă.

 

Silvan Stâncel s-a născut la Alba Iulia şi cântă la chitară de la 17 ani. Membru al Uniunii Compozitorilor, are multiple premii muzicale naționale și o bogată activitate concertistică în țară și în străinătate. Stilurile pe care le abordează sunt flamenco, chitară clasică, folk, pop, tradiţional și fusion. “Blondă sau Brunetă” este numele primului său album, produs în 2013 de Libris Brașov. La ora actuală concertează în țară și în străinătate.

 

Ovidiu Scridon s-a născut la Târnăveni. A debutat în cadrul manifestărilor cultural-artistice studenţeşti: festivaluri, cenacluri, baluri, tabere etc. În 1996, una din piesele lui este declarată oficial Imnul Studenţilor din România. Tot atunci face primele înregistrări în studioul B`inişor al lui Valeriu Sterian şi editează albumul „Într-o zi...”, ce se bucură de un mare succes. După o perioadă în mass-media, revine în activitatea concertistică în ultimii ani, cu acelaşi spirit inventiv şi sensibil.

 

Biletele la concert costă 20 de lei şi pot fi procurate la Agenția Teatrală din vecinătatea Sălii Studio, pe strada Horea.

837 vizite
Distribuie pe