Locale Altele
Sambata, 26 Noiembrie 2022
Sam, 26 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Expoziţie de fotografii „Tăşnad – oraşul toleranţei”
Catalin Balog Bellu  - Luni, 19 Ianuarie 2009

Asociatia Microregiunea Tasnad, in colaborare cu Primaria Orasului Tasnad si cu Casa de Cultura Tasnad organizeaza in perioada 18-25 ianuarie 2009 o expozitie de fotografie in cadrul Saptamanii de rugaciune pentru unitatea crestinilor.

Părintele Paul Watson, preot episcopalian (anglican) şi cofondator al Societăţii Atonement din Graymoor (Garrison, statul New York), inaugura o octavă de rugăciune pentru unitatea creştinilor care s-a celebrat pentru prima dată între 18 şi 25 ianuarie 1908. În anul 1968, exact 60 de ani mai târziu, bisericile şi parohiile din întreaga lume celebrau Octava de rugăciune pentru prima dată folosind textele pentru Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor.

Expozitia de fotografie are ca si tema "Tasnad - orasul tolerantei" si cuprinde fotografii realizate in cadrul Taberei de fotografie defasurata in august 2008. Ea se inscrie in calendarul traditional de rugaciuni inchinate unitatii crestinilor care se vor desfasura in bisericile din Tasnad. Aflata la prima editie, expozitia va avea loc pe principalele artere pietonale din oras, urmand ca pe parcursul anului sa se organizeze o expozitie itineranta in Satu Mare, Cluj-Napoca si Oradea.

Tags: tasnad  toleranta  expozitie  foto  
4350 vizite
Distribuie pe