Locale Altele
Marti, 25 Ianuarie 2022
Marti, 25 Ian 2022
Expoziție de pictură la Biblioteca Județeană Satu Mare
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Luni, 25 August 2014

Biblioteca Județeană, instituție publică de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Satu Mare, organizează miercuri, 27 august 2014, cu începere de la ora 13:30, în holul Sălii multimedia, un nou vernisaj.

Este vorba despre vernisajul expoziției ce reunește picturile realizate de beneficiarii proiectului inițiat de Biblioteca locală din comuna Crucișor, sub îndrumarea bibliotecarului și artistului plastic Dan Marius Cosma, cunoscut publicului sătmărean ca romancier și autor de monografii.

Proiectul, intitulat sugestiv "Prichindelul artist", finanțat de Programul Național Biblionet – Lumea în biblioteca mea, cu sprijinul Fundației IREX, a dat naștere unui cerc de pictură în cadrul Bibliotecii din comuna Crucișor. În cadrul acestui cerc, zeci de copii au realizat lucrări de artă pe pânză, tematica abordată fiind peisajul, natura statică și compoziția figurativă.

A sosit momentul ca micii artiști, coordonați de bibliotecarul și artistul plastic Dan Marius Cosma, să prezinte publicului interesat de frumos rodul activității lor, desfășurată pe parcursul lunilor mai-iulie. Expozitia va fi deschisă în perioada 27 august - 12 septembrie 2014.

Alături de inițiatorul proiectului, Dan Marius Cosma, la eveniment vor fi prezenți reprezentanții instituției gazdă și micii artiști care și-au manifestat talentul prin această frumoasă formă de exprimare, pictura. Sunt așteptați să participe și reprezentanții autorității publice locale din comuna Crucișor și reprezentantul Fundației IREX, d-nul Alin Grecu.

Conducerea Bibliotecii Județene Satu Mare salută inițiativa bibliotecarului Dan Marius Cosma și consideră demersul acestuia ca fiind un exemplu de bună practică pentru toate bibliotecile pe care le coordonează din punct de vedere metodologic și profesional.

La eveniment sunt invitați să participe toți iubitorii de frumos, susținătorii oamenilor cu inițiativă și ai copiilor talentați.

 

1039 vizite
Distribuie pe