Locale Altele
Sambata, 29 Ianuarie 2022
Sam, 29 Ian 2022
Expoziție de pictură pe pânză la Biblioteca Județeană
Veronica Hodas  - Miercuri, 27 August 2014

Holul Sălii multimedia din incinta Bibliotecii Județene Satu Mare a fost miercuri gazda unei expoziții de pictură, unde au fost expuse 22 de picturi pe pânză și două icoane pictate pe sticlă.


Zeci de copii au realizat lucrări de artă pe pânză, tematica abordată a fost peisajul, natura statică și compoziție figurativă. Micii artiști, coordonați de bibliotecarul Dan Marius Cosma și-au expus lucrările la care au lucrat pe parcursul lunilor mai-iulie.Vernisajul expoziției a reunit picturile realizate de beneficiarii proiectului inițiat de biblioteca locală din comuna Crucișor, sub îndrumarea bibliotecarului și artistului plastic Dan Marius Cosma. Acesta este cunoscut publicului sătmărean ca romancier și autor de monografii.


Proiectul finanțat de Programul Național Biblionet-Lumea în biblioteca mea, cu sprijinul Fundației IREX se intitulează „Prichindelul artist” și a dat naștere unui cerc de pictură în cadrul bibliotecii din Crucișor.


Elevii care au expus sunt Ștefania Pop, Maria Blaga-Domuț, Sorina Goga, Roxana Petric, Oana Cionca, Bianca Păvăloiu, Oana Miclăuș, Georgiana Muntean, Andra Ardelean, Andreea Roatiș și Robert Lupșa.


Expoziție va fi deschisă în perioada 27 august – 12 septembrie.

2339 vizite
Distribuie pe