Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Întâlnirea ansamblurilor de dans popular german
Forumul Democrat German Satu Mare  - Miercuri, 3 Septembrie 2014

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam organizează la sfârşitul acestei săptămâni tradiţionala întâlnire a ansamblurilor de dans popular german cu ocazia Sărbătorii Recoltei – Erntedankfest.

La cea de-a XIX-a ediţie a acestei manifestări vor participa formaţii de dans popular german din Orşova, Vişeu de Sus, Palota, Petreu, Tăşnad, Cămin, Ardud, Moftinu Mare, Carei şi Satu Mare, precum şi Fanfarele Reunite din Foieni şi Ciumeşti.

Programul manifestării începe sâmbătă dimineaţa la ora 10:00 în Sala Wendelin Fuhrmann al Centrului Cultural German (str. V. Lucaciu 9) cu un atelier de dans la care participă membrii formaţiilor de dans german din Orşova, Satu Mare, Petreu, Vişeu de Sus, Oradea şi Palota. 

Sâmbătă după-amiază, la ora 14:30 va avea loc tot în Sala Wendelin Fuhrmann deschiderea manifestării cu o expoziţie foto despre programele Organizaţiei Gemeinsam.

La ora 17:30 se va desfăşura Parada portului popular, pe traseul de la Centrul Cultural German până la Parcul Central (P-ţa Libertăţii) în frunte cu Fanfarele Reunite din Foieni şi Ciumeşti. La paradă vor participa peste 200 de tineri. În parc, fanfarele şi formaţiile de dans vor prezenta un spectacol cultural. Seara va avea loc o serată de dans pentru participanţi.

Duminică la ora 10:00 va fi celebrată slujba festivă la Biserica Calvaria de către preotul Michael Orbán.

Manifestarea este sprijinită de FDGR, Consiliul Judeţean şi Consiliul Local Satu Mare. Sponsori: Industrial Control Solutions şi Neptun Company. 

1134 vizite
Distribuie pe