Locale Altele
Vineri, 14 Iunie 2024
Vin, 14 Iun 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Faraonii egipteni au sosit la Satu Mare și Carei
Muzeul Județean Satu Mare  - Miercuri, 21 Ianuarie 2015

Expoziţia „Egiptul Faraonilor” va funcţiona la sediul Muzeului Judeţean Satu Mare  şi la Castelul din Carei, dorindu-se a fi cel mai mare eveniment muzeistic sătmărean din anul 2015.

Expoziția dedicată Egiptului Antic va avea loc începând cu data de 10 februarie, în sala de expoziții temporare a Muzeului Județean Satu Mare.

Expoziţia permite abordarea unor teme eterne ale culturii şi civilizaţiei umane (originea statului, originea birocraţiei, originea artei, originea iconografiei creştine etc.), a căror impact la public este asigurat de faptul că vor fi prezentate într-o altă viziune decât cea marxistă, sub care este în genere cunoscută din şcoală civilizaţia egipteană. Expoziţia se compune dintr-un material de recuzită de mare atractivitate, dar şi din numeroase piese originale ce sunt aduse de la numeroase  muzee din ţară, ce au fost aduse înainte de cel de-al doilea război mondial.

Din perspectiva locuitorilor judeţului Satu Mare, expoziţia are o importanţă deosebită,  deoarece permite expunerea pentru public a unor legături cu Egiptul, surprinse atât prin prisma unor artefacte (spada 1 de la Apa), cât şi în ce priveşte influenţele în organizarea socială a civilizaţiilor tell-urilor din Câmpia Tisei.

1392 vizite
Distribuie pe