Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Școala de Arte Satu Mare împlinește 110 ani de la înființare
Veronica Hodas  - Luni, 2 Februarie 2015

Managerul Școlii de Arte Satu Mare, Mircea Deac și directorul, Florin Pop au prezentat bilanțul pe anul 2014 și obiectivele pe anul în curs.

Așadar potrivit managerului, veniturile Școlii de Artă sunt în creștere, la fel și numărul cursanților care a ajuns la 667. „Putem avea și 1.000 de cursanți, dar nu putem din cauza sediului”. Menționăm că Școala de Arte nu are un sediu propriu, iar președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, a declarat că în acest moment se caută un sediu potrivit în care se va face investiții.

Revenind la bilanț, Florin Pop a precizat că s-au organizat 69 de evenimente în anul 2014, 34 de evenimente au fost organizate în parteneriat și au avut parte de cinci realizări la nivel național și internațional.

Printre evenimente importante organizate în 2014 se numără Concursul naţional de dans sportiv „Cupa Sătmarului”, ediţia a IV-a, Festival concurs de chitară clasică – Samus GuitArt – ediţia a IV-a și Festival – concurs internațional de muzică pop-rock „Muzica Inimii Mele” ediţia a VIII-a.

Școala de Arte a achiziționat un videoproiector+accesorii, aparatură digitală și accesorii pentru clasa foto-design, instalații de sunet și accesorii pentru cursurile și spectacolele de canto, muzică pop și ansambluri vocal-instrumentale și instrumente muzicale – piane electrice, chitară clasică, chitară electrică, chitară bas.

Anul acesta, Școala de Arte Satu Mare aniversează 110 ani de la înființare și va organiza evenimente la nivel național.

Anul acesta se vor organiza seri de muzică clasică și poezie la Satu Mare, festivalul „Cântă și încântă de Dragobete” care va avea loc la sfârșitul lunii februarie, „Ne jucăm și cântăm” – educație muzicală prin jocuri pentru copii din clasele primare, „Prietenii prin culorile curcubeului” – realizarea unui tablou comun de către copii din clasele primare.

Mircea Deac a menționat că în cazul în care anul acesta vor avea un nou sediu, se va deschide o secție de design vestimentar deoarece sunt foarte multe cereri.

1624 vizite
Distribuie pe