Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Lansări de carte inedite şi nonconformiste la District 15
Florin Răchitan  - Sambata, 14 Februarie 2015

Spectacol de zile mari vineri seara la clubul District 15 din Satu Mare! Trei dintre cele cunoscute scriitoare din noua generaţie, Cristina Nemerovschi, Lorena Lupu şi Corina Ozon, însoţite de managerul Editurii Herg Benet din Bucureşti, Alexandru Voicescu, şi-au prezentat ultimele volume pe cât de controversate pe atât de apreciate în rândul cititorilor din toată România, cu subiecte aprig dezbătute în mediul online.

Evenimentul organizat de Centrul Cultural G.M. Zamfirescu nu a constat într-o simplă lansare de carte, ci a cuprins şi un one-woman show halucinant, Povestiri din Miserupia, prezentat în stilul ei inconfundabil chiar de una dintre protagonistele serii, Lorena Lupu, precum şi un concept de Video&Sound Party în regia Annei Rajko.

După ce numerosul public prezent a fost bulversat de spectacolul Lorenei Lupu, apoi recompensat cu felii din deliciosul tort făcut special pentru această ocazie de organizatoarea Maria Magdalena Matei (Babi de la GM Zamfirescu), scriitoarele şi invitaţii lor (unii sosiţi chiar de la Arad sau Braşov) au participat la un fel de talk-show moderat de colegul nostru Vasile Andreica de la Informaţia Zilei, cel care a avut meritul principal în promovarea evenimentului.

Rând pe rând, cei de pe scenă au dat citire unor fragmente din cărţile „Păpuşile” şi „Cum a ars-o Anghelescu o lună ca scriitor de succes” de Cristina Nemerovschi, „Dona Juana” – ediţia a II-a de Lorena Lupu şi „Zilele Amanţilor” de Corina Ozon, reacţiile publicului, adică hohotele de râs, confirmând şi la Satu Mare succesul pe care-l au cele trei autoare la nivel naţional.

Apoi, după partea oarecum mai oficială a evenimentului, toţi cei prezenţi au avut ocazia să discute cu scriitoarele lor preferate, care au împărţit cu generozitate dedicaţii şi au petrecut împreună, la un pahar de vin, până târziu în noapte. Le mai aşteptăm la Satu Mare! ;)

3232 vizite
Distribuie pe