Locale Altele
Duminica, 24 Octombrie 2021
Dum, 24 Oct 2021
Medalion “George Achim-55”
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Duminica, 1 Martie 2015

În Sala cavalerilor a Castelului Karolyi din Carei a avut loc vineri medalionul literar “George Achim-55”, prilejuit de împlinirea vârstei de 55 ani.

Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Satu Mare, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale şi Direcţia de Cultură Carei se înscrie în seria manifestărilor cuprinse în calendarul cultural al judeţului Satu Mare la secţiunea medalioane culturale aniversare.

Poetul George Achim a ţinut să-şi celebreze ziua de naştere la Carei, deoarece şi-a început cariera didactică în acest oraş, ca profesor de limba română, în urmă cu mai bine de trei decenii.

Despre biografia şi cărţile lui George Achim au vorbit scriitorii Felician Pop şi Robert Laszlo, care au evidenţiat profunzimea şi originalitatea universului său liric.

Momentele poetice au fost completate de evoluţia grupului de muzică de cameră susţinut de Carmina Renascentia din Carei precum şi de recitatorii Roxana Mihaly, Dănuţ Coşarcă şi Darius Duţescu din Carei şi Florin Lăcătuş din Satu Mare.

Sărbătoritul a prezentat o confesiune poetică prin care a transmis auditoriului felul în care un poet percepe lumea şi reuşeşte să o aşeze în rostirea versului.

726 vizite
Distribuie pe