Locale Altele
Joi, 24 Iunie 2021
Joi, 24 Iun 2021
Teatru în sala de clasă la Satu Mare
Trupa Harag Gyorgy  - Miercuri, 11 Martie 2015

Pentru prima dată în această stagiune, Trupa Harag György a Teatrului de Nord Satu Mare a realizează teatru în săli de clasă. Evenimentul special a avut loc miercuri, la ora 10.00 la Liceul Teologic Reformat.

Regizorul spectacolului este Kányádi Szilárd, iar distribuția este alcătuită din actorii Frumen Gergő, Orbán Zsolt și Rózsa László, scenariul spectacolului a fost realizat de Patkó Éva, invitat, iar coregrafia de Győrfi Csaba, invitat. Unul dintre obiectivele inițiativei este de a apropia arta teatrală de elevi, fapt pentru care s-a ales drama lui Vörösmarty Mihály, Csongor și Tünde, operă ce face parte din curriculumul școlar.

Trupa Harag György intenționează, în viitorul apropiat, prezentarea spectacolului în incinta mai multor școli, inițiativă ce se înscrie în dorința conducerii trupei de a dezvălui procesele crearării spectacolelor publicului larg. Un prim pas în acest sens a fost spectacolul de inițiere jucat în cursul stagiunii trecute, drama istorică a lui Ratkó József, Ajută Regele!

952 vizite
Distribuie pe