Locale Altele
Duminica, 27 Noiembrie 2022
Dum, 27 Nov 2022
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Succes al Festivalului SPOT la Cluj - Capitala Europeană a Tineretului
Veronica Hodas  - Marti, 31 Martie 2015

Spațiul Cultural ZUG din Cluj a fost luni gazda Festivalului Internațional de Teatru pentru Studenți SPOT, organizat în mod tradiţional la Carei, dar inclus în acest an în programul manifestărilor culturale ale Capitalei Europene a Tineretului. Pe tot parcursul zilei, publicul numeros a urmărit cinci spectacole de teatru, un perfomance, o expoziție foto, o reproiecție analog, o lansare de carte și două proiecte teatrale de anvergură internațională.Evenimentul a debutat cu spectacolul în limba maghiară „Ha En lennek Matyas Kiraly”(Dacă aș fi eu Matei Corvin?) - producția Teatrului de Păpuși Puck, apoi a continuat cu un spectacol în limba română pentru copii „Vasilache și Mărioara”.


La orele prânzului Godri Alpar Bela și Paul Sarvadi au expus, în cadrul expoziției foto „Dincolo”, o serie de imagini inedite surprinse în municipiul Carei.  A urmat apoi prezentarea celor două proiecte Universitatea de Vară SPOT și SPOT.co 2 și lansarea volumului de proză scurtă „A bekaember legendaja” (Legenda omului broască), scrisă de Tasnadi-Sahy Peter.


Publicul a mai urmărit melodrama autorului bulgar Jordan Radicskov, „Te, Lazăr!”, colajul liric „Yorick se întoare” a teatrului K2 din Budapesta, perfomance-ul sculptorului Gaspar Szilard.


Seara s-a încheiat cu producția artistului clujean Andrei Mărginean, dar înainte de asta compania SPOT și-a prezentat prima producție „Galeria Umană Meșterul Manole”. Menționăm că proiectul de debut al Companiei SPOT este realizat de șapte artiști și are la bază mitul popular Meșterul Manole. Ei bine, printre acești șapte actori se numără și câţiva din Satu Mare.


Și acum să vă vorbim puțin despre această producție pe care noi am văzut-o aseară. Am intrat în sală și am văzut o galerie de artă vie! După cum îi spune și numele producției „Galerie Umană Meșterul Manole”, fiecare actor a fost o statuie,  iar fiecare statuie s-a trezit la viață cu ajutorul publicului. În momentul în care au prins viață, statuile au interacționat atât cu publicul, cât și între ele.

Tema și acțiunea din „Meșterul Manole” a rămas indispensabilă, galeria având rolul să călăuzească spectatorii în lumea creată.

La final a avut loc și o petrecere al cărei fond sonor a fost asigurat de DJ Blackmamba.

1441 vizite
Distribuie pe