Locale Altele
Luni, 29 Noiembrie 2021
Luni, 29 Nov 2021
Trupa Harag Gyorgy vă invită la spectacolul „O scrisoare pierdută”
Trupa Harag Gyorgy  - Marti, 21 Aprilie 2015

Vineri, 24 aprilie, începând cu ora 19.00, va avea loc o reprezentație în afara regimului de abonamente a spectacolului O scrisoare pierdută de I. L. Caragiale în regia lui Sorin Militaru.

Cunoscutul regizor român, Sorin Militaru, s-a angajat, la invitația Teatrului de Nord Satu Mare, să monteze bine cunoscuta comedie caragialiană, O scrisoare pierdută, în distribuția ambelor secții. Spectacolul Trupei Harag György plasează acțiunea într-o societate maghiară transilvăneană, în prezent, fapt pentru care textul și conflictele regăsite sunt centrate pe generalitate și actualitate.

Astfel Tipătescu devine Paliczki, Trahanache Tarhonyai, iar micul oraș de provincie din Regat este înlocuit cu un oarecare oraș de provincie locuit de maghiari. Cele două reprezentații (română și maghiară) comunică între ele subliniind ambiția politică și cea umană și nu în ultimul rând faptul că indiferent de efortul pe care îl depunem pentru materializarea scopurilor noastre egoiste, soarta ne este decisă de forțe pe care nu le putem controla.

Oare a fost Caragiale un vizionar, sau societatea a rămas la același nivel cu cea de acum 130 de ani?

Distribuția: Rappert-Vencz Gábor, Bessenyei István, Gaál Gyula, Tóth-Páll Miklós, membru onorific, Kányádi Szilárd, Péter Attila Zsolt, Orbán Zsolt, Nagy Orbán, Bodea Tibor, Bándi Johanna, Bogár Barbara, Gál Ágnes, Sándor Anna, László Zita, Zákány Mihály, Marosszéki Tamás, Poszet Nándor, Barakonyi Gergő, invitat, Frumen Gergő, Fodor Balázs, invitat, Varga Sándor. Acestora li se alătură Szabó Anna, scenograf, Tamás Ágnes, asistent regie, Varga Katalin, sufleur, regizor tehnic.

Bilete de intrare se pot achiziționa la agenția teatrală de pe strada Horea de luni până vineri între orele 10.00 și 17.00 sau cu o oră înaintea începerii spectacolului.

 

829 vizite
Distribuie pe