Locale Altele
Marti, 28 Noiembrie 2023
Marti, 28 Nov 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
A fost deschisă expoziția de pictură și desen „Impresii artistice”
Direcția de Cultură și Sport Carei  - Luni, 22 Iunie 2015

În Sala de expoziții de la parterul Castelului Károlyi din Municipiul Carei a avut loc, duminică, vernisajul expoziției de pictură și desen, intitulată „Impresii artistice”, realizată de Monica Mocianu în memoria prof. Valeriu Mocianu.

Vernisajul a fost deschis şi moderat de Adrian Ştefănuţi, referent în cadrul Direcţiei de Cultură a Municipiului Carei, după care au luat cuvântul Daniela Ciută, prietenă apropiată a familiei Mocianu, şi realizatoarea expoziţiei, Monica Mocianu.

Monica Mocianu, fiica profesorului Valeriu Mocianu, a copilărit la Carei, mutându-se ulterior la Bucureşti, unde locuieşte şi azi. Este de profesie restaurator, însă din punct de vedere al tematicii artistice este peisagistă, dar realizează şi portrete. Expoziţia are un profund substrat emoţional, fiind realizată în memoria tatălui dânsei şi cuprinde atât creaţii ale profesorului Valeriu Mocianu, care a fost răpus de o boală necruţătoare, cât şi creaţii ale fiicei acestuia, Monica Mocianu.

Prin intermediul acestui eveniment, Mocianu doreşte să transmită publicului o fărâmă de „frumos”, în această lume atât de încărcată de răutate şi de lucruri meschine şi să păstreze totodată vie amintirea profesorului Valeriu Mocianu.

Expoziția, care cuprinde lucrări de grafică, pictură despre flori, o serie de peisaje din ţară, precum şi un portret, va putea fi vizitată în perioada 21 iunie - 4 iulie 2015, de luni pânăvineri între orele 8-16.

1108 vizite
Distribuie pe