Locale Altele
Sambata, 3 Iunie 2023
Sam, 3 Iun 2023
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Participare peste aşteptări la Danţu’ Cuţanilor
Consiliul Judeţean Satu Mare  - Luni, 20 Iulie 2015

Duminică, în satul Cuţa din comuna Socond s-a desfăşurat prima ediţie a festivalului „Danţu’ Cuţanilor”, reînnodând astfel o tradiţie care a fost abandonată mai bine de patru decenii.

Evenimentul a fost susţinut de Consiliul Judeţean Satu Mare, fiind organizat de Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale. În ciuda vremii caniculare, numărul celor prezenţi a fost foarte mare.

Evenimentul a constituit, de asemenea, un fel de întâlnire a fiilor satului, dar şi a formaţiilor artistice tradiţionale din Cuţa, Soconzel, Hodişa, Medişa şi Oarţa de Sus din judeţul Maramureş.

Programul a fost animat de Ansamblul Cununiţa, condus de Leontina Dorca şi Cununiţa Năzdrăvană, condus de Carmen Maria Sas. Taraful condus de Ionică Hainal a interpretat o suită de melodii din Codru şi, ca la un adevărat danţ la şură, nu s-au prezentat decât melodii instrumentale.

Trebuie să subliniem implicarea consilierului local Nicolae Cornea, cel care a revigorat viaţa culturală din satele comunei Socond. Menţionăm că la manifestare a participat şi o delegaţie de profesori şi elevi din raionul Hust, înfrăţit cu judeţul Satu Mare, în frunte cu şefa secţiei raionale de învăţământ, profesoara Jana Mikitiuk.

Muzica a răsunat pe dealurile Codrului, iar dănţăuşii, de la copiii de grădiniţă şi până la venerabilii pensionari, au dansat frumoasele dansuri codreneşti autentice. 

1939 vizite
Distribuie pe