Locale Altele
Duminica, 9 Mai 2021
Dum, 9 Mai 2021
Biblioteca și Spitalul Județean dau startul unei colaborări inedite
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Marti, 25 August 2015

Cea de-a doua ediție a proiectului „Școala de vară a bunelor maniere pentru prințese și cavaleri" organizat de Biblioteca Județeană Satu Mare continuă miercuri, 26 august, cu activitatea „Igiena personală, cea mai importantă carte de vizită“.

Ineditul aceastei activități constă în faptul că se va derula în parteneriat cu Spitalul Județean de Urgență Satu Mare, prin participarea managerului Marcela Papici și a dr. Aracs Sighetti Anamaria, medic specialist epidemiolog, care vor livra copiilor informații despre tema propusă. Informațiile teoretice vor fi completate cu exemplificări practice ce vizează utilizarea corectă a obiectelor ce alcătuiesc trusa de igienă personală.

Bibliotecarii implicați în proiect vor continua activitatea cu lecturarea unor povestiri pe asceeași temă, “Despre Yorg pe care-l dureau dinții“ și “Mica murdărica“, completate cu lecția de bune maniere “Cum ne comportăm atunci când vizităm o persoană bolnavă“.

„La activitățile derulate până acum au fost înregistrați zeci de participanți, copii, părinți și bunici, care și-au dorit să dobândească noi cunoștințe și deprinderi în ceea ce privește conduita, buna-cuviință și politețea în diferite situații. Sperăm ca și activitatea care vizează igiena personală să fie la fel de apreciată și că micii noștri cititori vor pune în practică toate cunoștințele dobândite, cu maximă responsabilitate.“, a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibiliotecii Județene Satu Mare.

Cooperarea dintre cele două instituții va continua pe tot parcursul anului 2015, ca urmare a unui acord de colaborare semnat de ambele părți, prin care se dorește organizarea unor activități educative și recreative precum ateliere de lectură și desen, origami, teatru de umbre, teatru de păpuși, vizionări de filme de animație, lecții de bune maniere etc., cu periodicitate săptămânală, în spațiul spitalicesc, pentru copiii internați în cadrul Secției de Pediatrie.

„Ideea colaborării cu Biblioteca Județeană Satu Mare s-a născut din necesitatea de a duce copiilor internați în unitatea spitalicească un strop din înțelepciunea ascunsă în cărțile de la bibliotecă, prin intermediul oamenilor cu suflet mare care au înțeles că prin activitățile propuse pot face ca suferința lor să fie mai ușor de suportat. Împreună vom reuși să dăm și mai multă lumină, căldură și culoare Secției de Pedriatie și vom transforma șederea copiilor în experiențe plăcute, interesante, creative.“, a declarat Marcela Papici, managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

La fel ca toate celelalte activități incluse în proiect, și activitatea “Igiena personală, cea mai importantă carte de vizită“ se va desfășura în intervalul orar 1000-1130, în Sala multimedia, situată la etajul clădirii în care funcționează instituția organizatoare.

 

1395 vizite
Distribuie pe