Locale Altele
Miercuri, 19 Ianuarie 2022
Mie, 19 Ian 2022
SoNoRo Conac la Castelul Karolyi
Direcția de Cultură și Sport Carei  - Marti, 1 Septembrie 2015

Miercuri, 9 septembrie 2015, începând cu ora 18.00, Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi va fi gazda concertului de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac.

Programul serii va cuprinde: Ludwig van Beethoven – duet pentru vioară și violă și trio coarde în sol major Op.9 Nr.1, Jean Sibelius – trio de coardeîn sol major JS 210, George Enescu - Lăutarul pentru violă solo și Frank Bridge – Lament pentru două viole.

Vor interpreta: Vlad Stănescu – vioară, Răzvan Popovici – violă, Christian Naș –violă și Valentin Răduțiu – violoncel.

După reprezentația de la Castelul Károlyi din Carei, SoNoRo va mai concerta la Muzeul Civilizației Dacice și Romane din Deva (10 septembrie 2015), Colegiul Național "Moise Nicoară" din Arad (11 septembrie2015), Primăria Sectorului 1 Banu Manta din București (13septembrie 2015), Muzeul de Artă Timișoara –Palatul Baroc (octombrie 2015).

În 2013, Asociația Sonoro a pus bazele unui nou proiect - SoNoRo Conac- , care își dorește, prin asocierea muzicii cu opere arhitecturale emblematice din România, să sugereze nevoia de respect, atenție și sprijinirea patrimoniului și a resurselor culturale extraordinare ale României.

În 2014, SoNoRo Conac a desfășurat o serie de 11 concerte în clădiri de patrimoniu din toată țara, printre care Vila Dobrușa din Drăgășani, Casa Avrami de din Tulcea, Conacul Bellu din Urlați, Conacul Cuza de la Ruginoasa, Conacul Hagianoff –Manasia, Sinagoga din Bistrița, Castelul Corvinilor din Hunedoara și Conacul Hodoni de lângă Timișoara.

SoNoRo Conac a pornit de la ideea de a reda muzicii de cameră spațiul originar, denatură intimă, propice dialogului cultural și ascultării activedin partea unui public restrâns.

Acest proiect își propune să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește multitudineaclădirilor de patrimoniu reabilitate – clădiri fabuloase,spectaculoase, elegante, care trebuie reintroduse în circuitul cultural.

SoNoRo Conac este unproiect inițiat de Asociația Sonoro, cu sprijinul partenerului principal - BRD – Groupe Société Générale și al Ordinului Arhitecților din România.

SoNoRo este unproiect cultural aflat sub Înaltul Patronaj al Președinției României.

 

836 vizite
Distribuie pe