Locale Altele
Joi, 6 Mai 2021
Joi, 6 Mai 2021
Întâlnirea Ansamblurilor de Dans Popular German, în acest week-end
Forumul Democrat German Satu Mare  - Vineri, 4 Septembrie 2015

Organizaţia Tinerilor Germani Sătmăreni Gemeinsam, în colaborare cu Forumul Democrat German Satu Mare, va organiza în perioada 5 - 6 septembrie întâlnirea Ansamblurilor de Dans Popular German intitulată „Serbarea Recoltei”.

La cea de-a 19-ea ediţie a acestei manifestări sunt aşteptate formaţii de dans popular german din Orşova, Vişeu de Sus, Oradea, Petreu, Palota, Tăşnad, Carei, Cămin şi Satu Mare, precum şi Fanfarele Reunite din Foieni şi Ciumeşti.

Programul manifestării va începe sâmbătă dimineaţa de la ora 10:00, în sala Wendelin Fuhrmann a Centrului Cultural German – Kulturtreffpunkt (str. V. Lucaciu 9), cu un atelier de dans la care vor participa toţi membrii formaţiilor de dans german din Satu Mare, Orşova, Vişeu de Sus, Oradea, Palota şi Petreu. Tinerii vor învăţa în cadrul atelierului de dans diferite dansuri populare germane.

Sâmbătă, de la ora 14:00, va avea loc deschiderea manifestării cu o expoziţie foto despre activităţile organizaţiei Gemeinsam, urmată de o masă rotundă pe tema „Rolul tinerilor în comunitate”, tot în sala Wendelin Fuhrmann. La deschidere va cânta Veronika Lutz din Freiburg, acompaniat de Gergely Meszaros.

La ora 16:30 se va desfăşura Parada porturilor populare de la Centrul Cultural German până în Centrul Nou, în frunte cu Fanfarele Reunite din Foieni şi Ciumeşti pe ruta str. V. Lucaciu – B-dul Bratianu – P-ţa Libertatii – Hotel Dacia – Hotel Aurora – Centrul Nou. La paradă vor participa 200 de tineri în porturi populare.

În faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, fanfarele şi formaţiile de dans vor prezenta un spectacol cultural. Seara va fi încheiată cu o serată de dans pentru participanţi.

Duminică la ora 10:00 va avea loc o slujbă festivă la biserica Calvaria, celebrată de preotul Michael Orbán.

Manifestarea este sprijinită de FDGR, Consiliul Judeţean şi Asociaţia Sathmarense.
Sponsori: Industrial Control Solutions şi Neptun Company. 

1551 vizite
Distribuie pe