Locale Altele
Sambata, 22 Ianuarie 2022
Sam, 22 Ian 2022
Adio Plopstock :(
Florin Răchitan  - Duminica, 13 Septembrie 2015

A început în toamna anului 2010, la sfârşitul vacanţei de vară, din ideea trăsnită a unor liceeni care şi-au făcut trupe rock la vremea respectivă şi din dorinţa de a avea o ultimă petrecere înainte de începerea noului an şcolar.

Am fost singura instituţie de presă din Satu Mare care am relatat despre prima ediţie a Festivalului Plopstock, pe vremea în care trebuia să explicăm că site-ul e un fel de ziar care nu se tipăreşte.

Plopstock a rămas de atunci un reper îndrăgit în viaţa noastră, un reminder permanent că oraşul acesta are şi tineri frumoşi şi valoroşi, capabili să lucreze împreună pentru a realiza, practic din nimic, ceva pentru care Clujul, de exemplu, investeşte energie, marketing şi sume uriaşe, în calitatea sa de capitală europeană a tineretului.

Ne-am bucurat de succesul pe care l-au avut şi de ritmul în care festivalul a crescut de la an la an, beneficiind de sprijinul autorităţilor locale abia doar la ultimele două sau trei ediţii.Am urmărit cu satisfacţie şi evoluţia organizatorilor, care au refuzat să-şi întineze festivalul cu pretenţii de neam-prost cu scopul spălării de bani, păstrându-l la fel de “curat” şi fresh ca la prima ediţie.


Între timp, ei s-au maturizat, au absolvit nişte facultăţi în ţară şi în străinătate şi îi aşteaptă, cu siguranţă, o viaţă plină de provocări, muncă, sarcini de îndeplinit şi împliniri, ceea ce nu prea le mai lasă timp şi energie pentru continuarea acestui festival în orăşelul lor natal.
De-altfel au şi anunţat că aceasta a fost ultima ediţie Plopstock, drept pentru care vineri seara (noaptea ;)) au făcut un chef de pomină, care a şi ars siguranţele micii burghezii sătmărene, astfel că în seara de adio, sâmbătă, au lăsat-o mai moale şi au revenit, practic, la atmosfera chill de la prima ediţie, închizând cum nu se poate mai frumos un cerc peste timp.


Mulţumim Mihai Antonescu, Tomy Kolcsey şi ceilalţi pentru tot ce aţi oferit Sătmarului încă din frageda voastră tinereţe şi vă asigurăm că peste ani şi ani ne vom aminti de festivalul vostru ca de cele mai frumoase vremuri ale urbei noastre. Plopstock Forever!!!

3323 vizite
Distribuie pe