Locale Altele
Luni, 17 Mai 2021
Luni, 17 Mai 2021
Teatrul de păpuși Brighella evoluează la festivalul din Oradea
Trupa Harag Gyorgy  - Luni, 5 Octombrie 2015

Teatrul de păpuși Brighella al Trupei Harag György evoluează și în acest an la Festivalul Fux Feszt organizat la Oradea.

Ediția a doua a festivalului se desfășoară în perioada 5-10 octombrie cu participarea a douăzeci de spectacole, printre care șase inscrise în competiție și 14 spectacole invitate.

Pe lângă juriul profenionist, în acest an vor fi distribuite premii acordate și de cadre didactice și copiii spectatori.

La festival evoluează Teatrul de Păpuși Puck din Cluj, Teatrul Ariel din Târgu Mureș, Teatrul Csiky Gergely din Timișoara, Cimborák din Sfântu Gheorghe, Brighella din Satu Mare și Ansamblul Lilliput din Oradea.

Juriul este alcătuit din Kozsik Ildikó, regizor, teatrolog, Zsigmond Andrea, critic, Sardar Tagirovsky, regizor, și Horányi László, actor. Juriul cadrelor didactice: Farkas Tünde, educatoare, Veszprémi Emőke, învățătoare, Pető Csilla, inspector școlar.

Teatrul de păpuși Brighella evoluează în cadrul programului cu spectacolul Floare de cireș pe data de 6 octombrie, ora 12.00 în sala mare a Teatrului de Păpuși Árkádia.

Printre spectacolele invitate se numără evoluțiile Teatrului de Păpuși Vojtina din Debrețin, BábSzínTér din Kaposvár, Teatrului de Păpuși Ciróka din Kecskemét și Teatrul de Păpuși din Budapesta, pecum și, cei interesați pot participa la spectacolul pe catalige Szárnyas Sárkányok al ansamblului din Nyírbátor.

 

1100 vizite
Distribuie pe