Locale Altele
Joi, 18 Aprilie 2024
Joi, 18 Apr 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook

InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Trei premiere, pentru toate vârstele, în octombrie la Teatrul de Nord
Florin Răchitan  - Luni, 19 Octombrie 2015

Ultimele două săptămâni ale acestei luni vor fi „pline” pentru actorii Teatrului de Nord Satu Mare, care pregătesc nu mai puţin de trei premiere în această perioadă.

Detalii despre program au fost oferite luni, în cadrul unei conferinţe de presă, de directorul artistic al Teatrului de Nord, Andrei Mihalache, cel care semnează şi regia celor trei spectacole.

Astfel, copiii sunt invitaţi joi, 22 octombrie, cu începere de la ora 11, în „Ţara Basmelor”, o adaptare de Radu Botar, în care vor afla cum Albă ca Zăpada, Făt Frumos, Scufița Roșie, Bunica ei, Frumoasa din Pădurea Adormită și Piticul vor reuși să-și recâștige dreptul de a spune povești copiilor. 

Apoi, duminică, 25 octombrie, de la ora 19, scena Casei de Cultură a Sindicatelor va fi „Clinica Sinucigaşilor”, o parabolă tragicomică de Gabriela Mihalache, în care actorii vor încerca să vă convingă că niciodată „dracul nu este chiar atât de negru” și - nu-i așa? – „speranța moare ultima”, cum spun toți fotbaliștii...

Printre cele 10 porunci culturale contemporane sau, dacă vreți, printre muncile unui viitor Hercule al minții se numără și întâlnirea cu momentele și schițele lui I.L. Caragiale, iar pentru cei care deja s-au bucurat de aceasta, o reamintire este întotdeauna necesară.

Istoria - mai ales în părțile ei penibile - se repetă; caracterele - mai ales cele care suferă de lipsă - se schimbă foarte greu.

Spectacolul „Momente și schițe”, ce va avea premiera în 29 octombrie, de la ora 17, vă propune câteva clipe de ironie, în compania lui Goe, Bubico și Ionel din „Vizita”, alături de alte personaje susceptibile de a vă provoca zâmbete.

1971 vizite
Distribuie pe