Locale Altele
Miercuri, 27 Octombrie 2021
Mie, 27 Oct 2021
Expoziţie Ştefan Balog la Centrul pentru Promovarea Culturii Tradiţionale
Florin Răchitan  - Duminica, 15 Martie 2009

Iubitorii de artă au ocazia să viziteze, la Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, de pe strada 1 Decembrie 1918, expoziţia unuia dintre veteranii Asociaţiei Artiştilor Plastici „Casa Creaţiei”, Ştefan Balog.

Maestrul este originar din Păuleşti şi a absolvit cursuri de pictură şi sculptură la Şcoala Populară de Artă din Satu Mare, lucrând toată viaţa ca vitrinier.

Este membru fondator al Asociaţiei „Casa Creaţiei” şi a condus timp de 18 ani Fotocineclubul Samus.

Stăpânind cu aceeaşi măiestrie arta picturii şi sculpturii, a participat la nenumărate expoziţii naţionale şi internaţionale, precum şi la tabere de creaţie artistică.

 

Picturile sale sunt decorative, cu pete largi de culori curate, rar amestecate. Caracteristice pentru tablourile sale sunt compoziţiile interiorizate şi se simte o anumită tendinţă spre expresionism. Sculpturile sunt fie realiste, fie abstracte, iar în ultimul timp lucrează mai mult în lemn.

Printre sculpturile mai cunoscute realizate de maestrul Ştefan Balog se numără statuia Fecioarei Maria din Turulung, monumentul familiei Teleki din Păuleşti şi Monumentul eroilor neamului de la Stâna.

Tags: expozitie  stefan  balog  
2006 vizite
Distribuie pe