Locale Altele
Sambata, 8 Mai 2021
Sam, 8 Mai 2021
Copilașii de la Grădinița Voinicelul au plantat puieți în Parcul Liniștii
APM Satu Mare  - Marti, 17 Noiembrie 2015

În cadrul campaniei de plantări „Ecovoluntarii în acțiune” organizată de Agenţia pentru Protecţia Mediului Satu Mare a avut loc, luni, o nouă acțiune de plantare de puieți în parcul Liniștii din Municipiul Satu Mare.

La evenimentul ecologic au participat Grădinița Voinicelul din Satu Mare în cadrul proiectului de educație ecologică „Un mediu curat”, inițiat de pedagogii instituției, grupuri de elevi invitați de la Asociatia Stea Satu Mare și Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, precum și reprezentanții Agenţiei pentru Protecţia Mediului Satu Mare și a Primăriei Municipiului Satu Mare.

Acțiunea de plantare a început la ora 10 cu îndrumarea reprezentanților primăriei. Copiii de la Grădinița Voinicelul s-au implicat cu mult drag și entuziasm în plantarea puieților, ajutând și ei cu lopățelele lor adulții, și pe elevii mai mari.  La eveniment au participat  primarul Dorel Coica, viceprimarul Radu Roca, precum și consilierii primăriei.

Puieții plantați au fost înconjurați  de garduri pentru ocrotirea lor. ”Fiecare arbore plantat acum va fi adoptat simbolic de câte un grup de preșcolari, și vor fi personalizați cu niște tăblițe purtând numele copiilor. Ei vor avea grijă de copacul adoptat, urmărind și verificând periodic dezvoltarea lor. Astfel copiii vor simți o legătură strânsă cu stejarul plantat și îngrijit de ei”, a afirmat educatoarea Donca Rodica, coordonatorul proiectului.

Următoarea acțiune de plantare va avea loc în data de 20.11.2015 la Micula începând de la ora 10, când se va realiza ecologizarea terenului de sport și plantare a 100 de puieți de plopi.

997 vizite
Distribuie pe