Locale Altele
Marti, 7 Decembrie 2021
Marti, 7 Dec 2021
Ziua Națională a României va fi sărbătorită la Biblioteca Județeană
Biblioteca Județeană Satu Mare  - Luni, 23 Noiembrie 2015

Biblioteca Județeană Satu Mare, sub auspiciile Consiliului Județean Satu Mare, în colaborare cu Colegiul Național “Doamna Stanca“ organizează vineri, 27 noiembrie 2015, cu începere de la ora 10.00, la Sala de lectură “Gheorghe Bulgăr“, manifestarea intitulată   “1 Decembrie, Ziua tuturor românilor“.

Principalele obiective ale activității vizează cultivarea sentimentului de apartenență la Țară și Națiune, promovarea simbolurilor naționale (Imn, Drapel, Stemă), stimularea unei atitudini pozitive faţă de simbolurile naționale și perceperea bibliotecii de către participanți ca spaţiu al dialogului şi al afirmării.

Fiecare naţiune, fiecare ţară din constelaţia politică a lumii îşi are propriile momente de strălucire istorică pe care le rememorează ca elemente de reper şi idealuri sacre din generaţie în generaţie. Națiunea română a sfinţit în calendarul propriu ziua când, toţi membrii ei, au devenit cetăţeni ai aceleiaşi ţări, după o dezbinare seculară. Marea Unire din 1918 a fost şi rămâne pagina cea mai sublimă a istoriei româneşti. Măreţia ei stă în faptul că desăvârşirea unităţii naţionale este opera istorică a întregii naţiuni române.

Aceasta este, pe scurt, lecția de istorie pe care dorim să o transmitem participanților la evenimentul "1 Decembrie, Ziua tuturor românilor.", a declarat Lacrima Istrăuan, managerul Bibliotecii Județene Satu Mare.

Programul manifestării va cuprinde intonarea Imnului de stat al României, moment de reculegere pentru eroii neamului, discursuri și cuvinte de salut din partea organizatorilor, oficialităților și a invitaților, prezentări și expoziții tematice despre Marea Unire și Revoluția din decembrie 1989, urmate de prelegeri ale elevilor de la Colegiul Național “Doamna Stanca“ despre Vasile Lucaciu, ocrotitorul prestigioasei instituții de învățământ.

La eveniment sunt invitați să participe reprezentanți ai instituțiilor administrației publice județene și locale, ai instituțiilor de învățământ din sistemul public și ai instituțiilor de cultură, partenerii media, publicul larg.

1019 vizite
Distribuie pe